Η συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα για την περιπέτειά του με τον κορονοϊό στο Λονδίνο – Όλα όσα είπε στο “Μαζί σου”

Μιχάλης Πετσαλάκης

«Με μετέφεραν σε ένα θάλαμο που είχε μέσα τον… Χάρο».

Μια συγκλονιστική μαρτυρία ενός Έλληνα που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, φιλοξένησε σήμερα η εκπομπή “Μαζί σου” στον ΣΚΑΪ. Ο Μιχάλης Πετσαλάκης περιέγραψε στην Τατιάνα Στεφανίδου πως αρρώστησε από τον κορονοϊό, ενώ μίλησε και για την δύσκολη κατάσταση που αντιμετώπισε σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

«Εγώ δεν έχω πάθει ούτε την κοινή γρίπη για δεκαετίες. Δεν είμαι ζαχαροδιαβητικός, δεν είχα θέματα με την καρδιά μου και γενικώς η υγεία μου είναι σε καλή κατάσταση το μόνο που είχα είναι κάποια παραπανίσια κιλά. Στις 16 του Μάρτη κι ενώ πήγαινα στη βάρδια μου στο ξενοδοχείο ένοιωσα ότι είχα πυρετό . Δεν μπορούσα να τον μετρήσω διότι δεν υπήρχε θερμόμετρο αλλά πήρα παρακεταμόλη και φτάνοντας το πρωί στο σπίτι διαπίστωσα ότι είχα 38,4.

Κάλεσα και μου είπαν να πάρω παρακεταμόλη και αν δεν είμαι καλά σε 7 μέρες, να ξαναπάρω. Είχα αιμόπτυση και αιματουρία. Ανήμερα της εθνικής εορτής στις 25 του Μάρτη το οξυγόνο μου είχε πέσει στο 90 , η αιμόπτυση συνεχιζόταν και η αιματουρία παράλληλα όπως επίσης και ο πυρετός, κάλεσα το 999 και μετά από 45 λεπτά αναμονή κι ενώ άκουσαν την κατάστασή μου με έβαλαν σε προτεραιότητα για μεταφορά σε νοσοκομείο . Τους κάλεσα στις 16:15 το θυμάμαι σα να είναι τώρα γιατί τα λεπτά ήταν κρίσιμα , ήρθαν μετά από τρεις ακόμα κλήσεις στις 19:30.

Η αιματουρία ήταν τόσο μεγάλη που προετοιμάζονταν για μετάγγιση. Με εξέτασαν στα νεφρά και τελικά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οφειλόταν στον ιό. Με πήγαν στο νοσοκομείο, με πάρκαραν σε μια πολυθρόνα, έδωσα αίμα, ούρα και μου έκαναν ακτινογραφία. Τρεις ώρες μετά μου είπαν ότι έχω κορονοιό. Δέκα ώρες μετά μου βρήκαν κρεβάτι.

Με μετέφεραν σε ένα θάλαμο. Δυο άνθρωποι χάθηκαν δίπλα μου, ένας 87χρονος και ένας 49 που ήταν υπέρβαρος. Σε αυτό το δωμάτιο κοιμόμουν με τον χάρο. Με ξεκίνησαν με δέκα λίτρα οξυγόνο την όποια σε 48 ώρες κατέβασαν στα τέσσερα λίτρα μετά στα δύο και τελικά στις 2 του Απρίλη την αφαίρεσαν εντελώς».