Η Σοφία Ζαχαράκη στο Live News – «Προτεραιότητά μας τα παιδιά της Γ’ Λυκείου»

Σοφία Ζαχαράκη

“Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα”, τόνισε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στην εκπομπή του MEGA “Live News” και στον Νίκο Ευαγγελάτο σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων.

Η Σοφία Ζαχαράκη μίλησε στο “Live News” για το σχέδιο της κυβέρνησης εν αναμονή των τελικών εισηγήσεων των ειδικών, σημειώνοντας πως το Υπουργείο Παιδείας είναι σε συνεχή επικοινωνία με την αρμόδια επιτροπή και μαζί εξετάζουν όλα τα δεδομένα σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Μετά την υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και η κ. Ζαχαράκη ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα είναι τα παιδιά της Γ’ Λυκείου που έχουν ήδη ενημερωθεί για την ύλη τους και ξέρουν ένα πρώτο χρονικό προσδιορισμό των εξετάσεων.

“Η ερώτηση θα απαντηθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για το πως θα επιστρέψουμε. Και για τα παιδιά και για τους εκπαιδευτικούς στην επάνοδο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν λέω κανονικότητα. Μεριμνούμε για όλα τα σχολεία και πρώτο στη μέριμνα είναι η διασφάλιση των κανόνων υγιεινής. Προτεραιότητα είναι τα παιδιά της Γ’ Λυκείου”, ανέφερε η κ. Ζαχαράκη.

“Η ειδική επιτροπή και εν τέλει ο πρωθυπουργός θα αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα και θα εξηγήσουν την κάθε απόφαση. Είναι σημαντικό ότι σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ μίλησα με γιατρούς και ψυχολόγους ώστε να δώσουν πολύ σημαντικές οδηγίες όσον αφορά την επάνοδο στο σχολείο”, συμπλήρωσε.

«Ετοιμάζεται εγχειρίδιο ώστε όλοι οι εμπλεκόμενη με την εκπαιδευτική διαδικασία να είναι έτοιμοι με τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις», συνέχισε.

Στην εκπομπή Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε και η Όλγα Γεράκη, μητέρα και εκπαιδευτικός.

Η κ. Γεράκη προέταξε το γεγονός ότι οι παππούδες εμπλέκονται με τα παιδιά και με την ιδιότητά της ως εκπαιδευτικός, τόνισε πως: “γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να τηρηθούν όλες οι οδηγίες επί του πρακτέου. Ενώ και τον Σεπτέμβρη θα τα ξαναβρούμε μπροστά μας”.

Παρεμβαίνοντας η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη τόνιζε ότι: “Πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο. Στο ερώτημα πρέπει να απαντήσουν καλύτερα αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα”.

Στον διάλογο της υφυπουργού με την μητέρα εκπαιδευτικό εισήλθε και το λεγόμενο “αντιεμβολιακό κίνημα” με την κ. Ζαχαράκη να σχολιάζει: “Είναι μία συζήτηση που θα γίνει σε δεύτερο χρόνο. Το ζήτημα του εμβολιασμού είναι πάντα ψηλά στην ατζέντα”.

Όσοι προωθούν τέτοιες αντιεπιστημονικές ιδέες θα πρέπει να διώκονται ποινικά, τόνισε ο Νίκος Ευαγγελάτος αποδοκιμάζοντας ως επικίνδυνη την παρότρυνση κατά του εμβολιασμού.

Πηγή: newsit.gr