Η Νάντια Γιαννακοπούλου ξεκαθαρίζει – «Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τη Νίκη Κεραμέως»

Νάντια Γιαννακοπούλου

"Mea Culpa για το ύφος , αλλά θα προχωρήσω πολύ πιο δυναμικά"

Στο Secret των Παραπολιτικών και τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη μίλησε η Νάντια Γιαννακοπούλου. Η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα… γαλλικά για την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και τονίζει πως θα κινηθεί πιο δυναμικά απέναντι στο νομοσχέδιο.

Τι συνέβη τελικά και ήταν το μικρόφωνο στη Βουλή από το οποίο ακούσαμε… τα «γαλλικά» σας;

Τα μικρόφωνα, λόγω της ψηφοφορίας, ήταν ανοιχτά. Εγώ μιλούσα στο κινητό μου με φιλικό μου πρόσωπο και έτσι ακούστηκε ό,τι είπα. Αυτό είναι το τεχνικό θέμα. Ομολογώ ότι βρέθηκα εκτός εαυτού από τις ρυθμίσεις που φέρνει και τον τρόπο που προωθήθηκαν από την κ. Κεραμέως. Δεν μου άρεσε ό,τι συνέβη και λυπάμαι γι’ αυτό. Θεωρώ ότι είναι γνωστή η θεσμική μου λειτουργία, ο σεβασμός μου στους θεσμούς και ιδιαίτερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ας μου επιτρέψετε, όμως, να πω ότι ακόμα κι εμείς, οι βουλευτές, είμαστε άνθρωποι και, όταν συμβαίνουν παράλογα και άδικα πράγματα, εκνευριζόμαστε. Επιμένω στην ουσία του θέματος, που είναι μία: τα χωρίς καμία μελέτη και συνεννόηση γονατογραφήματα του υπουργείου Παιδείας, που παίζει με το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά μας.

Σας πήρε τηλέφωνο μετά η υπουργός Παιδείας; Της ζητήσατε συγνώμη;

Όχι, αλλά είχα την ευκαιρία να της εκφράσω τις ενστάσεις μου από κοντά,μ όταν ήρθε να ψηφίσει. Ξέρετε, έχω μάθει να λέω ξεκάθαρα αυτά ακριβώς που πιστεύω, είτε μέσα είτε έξω από το κόμμα μου.

Αν την είχατε μπροστά σας, τι θα της λέγατε;

Εστιάζοντας στην πολιτική ουσία της ρύθμισης της κ. Κεραμέως, θα της έλεγα ό,τι ακριβώς της είπα και κατ’ ιδίαν, δηλαδή ότι με αυτό που κάνει φαίνεται πολιτικά τελείως αναξιόπιστη. Γιατί με δική της (!) τροπολογία έγινε η διασύνδεση του Μαρασλείου με το Πειραματικό Γυμνάσιο της Πλάκας. Την είχε μετέπειτα καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το είχε καταγγείλει τότε η υπουργός με διαπρύσια δελτία Τύπου και κάνει τώρα ακριβώς τα ίδια. Αναρωτιέμαι πραγματικά τι άλλαξε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα… Σε κάθε περίπτωση, τα πολιτικά ερωτήματα παραμένουν: Γιατί δεν κάνει ενιαίες ρυθμίσεις για όλα τα Πειραματικά και εισάγει εξαιρέσεις επί εξαιρέσεων; Γιατί δεν τηρεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος της για ένα πρότυπο και ένα πειραματικό σχολείο ανά νομό;

Θα μπορούσε να ήταν φίλη σας;

Δεν έχω τίποτα προσωπικό με την κ. Κεραμέως. Οι αιτήσεις μου είναι βαθιά πολιτικές. Είμαι κάθετα αντίθετη σε πολιτικές που φέρνει και το πως τις φέρνει. Επί έναν χρόνο έχει φέρει μόνο επιμέρους, αποσπασματικές ρυθμίσεις σε άλλα νομοσχέδια και τώρα φέρνει ένα σχέδιο νόμου χωρίς να διαβουλευθεί με κανέναν για το κατ’ εξοχήν θέμα, όπου επιβάλλεται η συνεννόηση και η συναίνεση.

Έχετε μετανιώσει για αυτό που έγινε;

Μea culpa για το ύφος, αλλά θα προχωρήσω πολύ πιο δυναμικά απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο.