Η Μάρω Κοντού και η Μαρία Σολωμού στο My Life

Σήμερα στις 16:50 στο Mega.

Η ελληνική οικογένεια αλλάζει: από την παραδοσιακή μορφή των παππούδων και των γιαγιάδων μας περάσαμε στην πυρηνική οικογένεια των μητέρων και πατεράδων μας και φθάσαμε σήμερα στην επικοινωνιακή – συναλλακτική μορφή οικογένειας, όπου το κέντρο βάρους πέφτει στο πυρήνα, δηλαδή στη σχέση του ζευγαριού.

Λίγο πριν τις γιορτές, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 16:50, η εκπομπή «My Life» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη φέρνει στο προσκήνιο τις νέες μορφές της ελληνικής οικογένειας και αναλύει τις ραγδαίες αλλαγές που έγιναν στους κόλπους της τα τελευταία 30 χρόνια. Επιστήμονες που ασχολούνται διεξοδικά με το θέμα μιλούν ανοιχτά για τη μονογενεϊκή, την ανασυγκροτημένη, την “χωλή” και την εξ αποστάσεως οικογένεια, την ομογονεΐκότητα και την ελεύθερη συμβίωση και απαντούν στο ερώτημα εάν όλες αυτές οι μορφές συνιστούν οικογένεια. Επίσης, αναφέρονται σε όλες τις επιπτώσεις – θετικές ή αρνητικές – που υπάρχουν στους γονείς αλλά και στα παιδιά.

Στην εκπομπή μιλούν οι ηθοποιοί Μάρω Κοντού και Μαρία Σολωμού, η δημοσιογράφος Ελένη Λαζάρου, μια πολύτεκνη οικογένεια καθώς και οικογένειες που επιλέγουν να σταθούν μπροστά στον φωτογραφικό φακό για μια οικογενειακή φωτογραφία.