Η Μαρία Καρυστιανού για τα Τέμπη: «Νιώθω συνέχεια το παιδί μου δίπλα μου»

Μαρία Καρυστιανού

"Αυτή τη δύναμη την αντλώ από το παιδί μου, που δεν έχω πια δίπλα μου και γι’ αυτό φωνάζω".

Η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθας που έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθήλωσε το Ευρωκοινοβούλιο με την ομιλία της. Το πρωί της Τρίτης, μίλησε τηλεφωνικά στο Πρωινό.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό που έγινε. Αισθανόμαστε ότι έχουμε δίπλα μας έναν ισχυρό σύμμαχο και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη σεμνότητα και την αγάπη με την οποία μας υποδέχτηκαν. Η καταγγελία αφορά το κράτος δικαίου. Το ότι είχαμε μία παρέμβαση κυβερνητική στην αλλοίωση του χώρου, αμέσως μετά το δυστύχημα, και φυσικά όλες αυτές οι παραλείψεις από το μέρος του πρώην υπουργού Μεταφορών. Ο οποίος όχι μόνο δεν ολοκλήρωσε την 717, προκειμένου τα τρένα να κυκλοφορούν με ασφάλεια, αλλά ούτε καν φρόντιζε να συντηρεί όπως πρέπει τις υποδομές των σιδηροδρόμων και μάλιστα υποστελέχωνε κιόλας τους σιδηροδρόμους, κάνοντας την ελάχιστη ασφάλεια που υπήρχε, μηδαμινή

Αυτή ήταν η καταγγελία. Και φυσικά η παντελής απουσία της δικαιοσύνης στο θέμα μας, καθώς βλέπουμε αδιανόητα πράγματα να συμβαίνουν και απίστευτες παρεμβάσεις αλλά δε βλέπουμε κανέναν εισαγγελέα να κάνει σωστή δουλειά. Είναι ντροπιαστικό να ζητάμε τη δικαιοσύνη, όχι μέσα στους χώρους της Ελλάδας, αλλά στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Καρυστιανού.

«Αυτή τη δύναμη μού τη δίνει το παιδί μου. Τη νιώθω συνέχεια δίπλα μου. Την αντλώ από το παιδί μου, που δεν έχω πια δίπλα μου και γι’ αυτό φωνάζω. Νιώθω πάντα δίπλα μου το παιδί μου. Αγωνίζομαι για εκείνη και την αισθάνομαι συνεχώς δίπλα μου. Δε θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει το οτιδήποτε άλλο, δηλαδή απλά να πενθεί, να μην αποζητά τη δικαίωση για τη μνήμη της. Αυτό θα ήθελε να κάνω και φυσικά το ίδιο νιώθουν όλοι. Όλοι αγωνιζόμαστε για να δικαιώσουμε τα παιδιά μας», είπε η Μαρία Καρυστιανού.