Η μάνα του Γιώργου Λυγερού γίνεται ντέντεκτιβ και αποκαλύπτει την αλήθεια

Γιώργος Λυγερός

Στοιχεία και εικόνες που προκαλούν ανατριχίλα...

Σε περιοχή του Ζεφυρίου βρέθηκε νεκρός πριν από ενάμιση μήνα ο 30χρονος Γιώργος Λυγερός. Το «Φως στο Τούνελ» αποκάλυψε, το βράδυ της Παρασκευής, τον ύποπτο ρόλος της φίλης του τη μοιραία εκείνη νύχτα και τις αντιφάσεις της.

Η μάνα που γίνεται ντέντεκτιβ και ψάχνει μόνη της στους επικίνδυνος δρόμους της Αθήνας. Ο όρκος που έδωσε, να βρει αυτούς που έκοψαν τόσο άγρια το νήμα της ζωής του μονάκριβου παιδιού της. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε όταν ο κακοποιημένος νέος είχε ακόμα ζωή. Μετά από δυο ώρες που έφτασε στον τόπο, ήταν ήδη αργά.

Κατά την έρευνα της, η μάνα του 30χρονου βρήκε πειστήρια που κανείς δεν εξέτασε. Ανάμεσα τους, ένα καλώδιο που οι δράστες φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν στα βασανιστήρια που του έκαναν.

Ο περίεργος ρόλος της φίλης του το μοιραίο Σάββατο

Η μητέρα του άτυχου Γιώργου Λυγερού έχει γίνει ντέντεκτιβ και προσπαθεί με προσωπική της έρευνα να μάθει την αλήθεια. Μιλώντας στο «Τούνελ» ανέφερε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με το γιο της λίγες ώρες πριν βρεθεί νεκρός.

Την επόμενη μέρα ανήσυχη που δεν της είχε δώσει κάποιο σημάδι ζωής, βγήκε στους δρόμους να τον ψάξει. Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση παίζει η φίλη του 30χρονου. Έπεσε σε αντιφάσεις μιλώντας με την μητέρα του για το πότε τον είδε τελευταία φορά και που. «Αναγκάστηκα να πάω από το Τμήμα και εκεί έμαθα πως το παιδί μου ήταν νεκρό», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα του άτυχου νεαρού.

Συγκινημένη, απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει τι έγινε εκείνη την ημέρα να επικοινωνήσει, έστω και ανώνυμα, με την εκπομπή για να μάθει γιατί βασάνισαν μέχρι θανάτου τον γιο της.

«Είναι κρίμα ένα παιδί στην ηλικία του Γιώργου να χάνει τη ζωή του με αυτό τον τρόπο. Να μην ξαναγίνει αυτό το κακό σε τόσο νέα παιδιά», είπε στο «Τούνελ».

Η αστυνομία είχε το καμένο καλώδιο και δεν το έψαξε…

Στη μέση του Γιώργου Λυγερού και περασμένο μέσα από θηλιές του παντελονιού του, οι αστυνομικοί βρήκαν και παρέδωσαν στη μητέρα του, ένα καλώδιο καμένο που σύμφωνα με την ίδια δεν το εξέτασαν.

«Το σώμα του φαινόταν καμένο και χτυπημένο, ήταν σε πολύ χάλια κατάσταση. Πιστεύω πως είτε του το φόρεσαν για να τον σύρουν ή για να τον βασανίσουν», είπε στο «Τούνελ» η μητέρα του.

«Η αστυνομία δεν ενδιαφέρθηκε να εξετάσει τα ρούχα και τα παπούτσια του, ούτε και το κινητό του. Κάλεσα μπροστά τους το τηλέφωνο του Γιώργου και τους είπα πως δουλεύει ακόμα, ότι κάποιος πρέπει να το έχει. Το άκουσαν αλλά δεν έδωσαν καμία σημασία», ανέφερε.

Η μητέρα ερευνά πειστήρια που δεν εξέτασαν οι Αρχές

Η μητέρα του άτυχου νέου απευθύνθηκε σε γενετιστή για να εξετάσει τα πειστήρια που της παρέδωσε η αστυνομία. Κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει το τοπικό Τμήμα.

Ο Δρ. Γιώργος Φιτσιάλος εντόπισε κυρίως στο πίσω μέρος της βερμούδας καμένα σημεία.

«Όσον αφορά τα παπούτσια και τις κάλτσες, διαπιστώσαμε πως υπάρχουν ίχνη αίματος και μένει να ερευνηθεί εάν ανήκουν στον θανόντα ή σε άλλα άτομα. Αίμα βρέθηκε και στα ρούχα του», είπε στο «Τούνελ».

Σημείο αναφοράς για τον ερευνητή και το καμένο καλώδιο που βρέθηκε πάνω στον άτυχο Γιώργο.

«Μπορεί να τον έδεσαν και να τον έσυραν»

Ο Ηλίας Μπογιόκας, προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας  Πειραιά είδε τις φωτογραφίες του νεαρού και μίλησε στο «Τούνελ» για τις συνθήκες θανάτου του.

«Κάποιες εκδορές έχουν αιμορραγική διήθηση. Πρέπει να έγιναν εν ζωή. Κάποιες είναι από σύρσιμο, κάποιες άλλες είναι απροσδιορίστου. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν και θλων όργανο».

Η απόπειρα αρπαγής του μια μέρα πριν…

Μια ημέρα πριν βρεθεί νεκρός ο Λυγερός, έβγαλε βόλτα το σκύλο του όπως συνήθιζε. Η μητέρα του δυο ώρες αργότερα, ανησύχησε που δεν επέστρεψε και βγήκε στο δρόμο να τον ψάξει.

«Κάποια στιγμή κάθισα μπροστά στην πολυκατοικία να τον περιμένω και ακούω ‘μαμά, μαμά’ και του λέω ‘γιατί είσαι εδώ κρυμμένος’, και μου λέει ‘με κυνήγησαν δυο άτομα και φοβήθηκα’».

Σε λίγους μήνες ο άτυχος νέος θα τελείωνε τη σχολή του και θα γινόταν γραφίστας.

«Είχε δίψα για τη ζωή και όνειρα. Καμία μάνα να μη ζήσει αυτά που πέρασα εγώ», είπε συγκινημένη στο «Τούνελ» η τραγική μάνα.

Πηγή: anikolouli.gr