Η Μαίρη Συνατσάκη μιλάει ανοιχτά για τις κρίσεις πανικού και για τον τρόπο που τις αντιμετωπίζει!

H εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί σήμερα στις 16:50, ασχολείται με το θέμα των αγχωδών διαταραχών, δηλαδή των ασθενειών που έχουν ως κοινό παρονομαστή το έντονο και διαρκές άγχος.

Το άγχος είναι το συναίσθημα που «ενεργοποιεί» τον ανθρώπινο οργανισμό κάθε φορά που αυτός βρίσκεται σε κίνδυνο ή απειλή. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που το άγχος παίρνει τη μορφή υπερβολικής αντίδρασης ακόμη και σε ήπια στρεσογόνα γεγονότα, δημιουργώντας πρόβλημα στην καθημερινότητα, τη λειτουργικότητα αλλά και την συναισθηματική ηρεμία του ανθρώπου που το βιώνει. Διαταραχές όπως η κρίση πανικού, οι φοβίες, η διαταραχή γενικευμένου άγχους και η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, χαρακτηρίζονται από μεγάλη ένταση, φόβο και αρνητικές σκέψεις, ενώ πολλές φορές συνδυάζονται και με σωματικά συμπτώματα όπως ταχυκαρδία, εφίδρωση και δυσκολία στην αναπνοή.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι ήπιες διαταραχές εμφανίζουν όλοι οι άνθρωποι, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που περνάει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Επίσης, απαντούν στο ερώτημα εάν η αγχώδης διαταραχή οφείλεται στην κληρονομικότητα ή στο περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουμε ενώ αναφέρονται στα συμπτώματα που πρέπει να κάνουν έναν άνθρωπο να αναζητήσει βοήθεια. Παράλληλα, δίνουν πρακτικές συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε μια κρίση πανικού και επισημαίνουν ότι στη θεραπεία των αγχωδών διαταραχών σημαντικότερο ρόλο από τα φάρμακα έχει η ψυχοθεραπεία.

Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν για το δικό τους άγχος ένας χρηματιστής, ένας παραγωγός τσίπουρου αλλά και ένας άνθρωπος που βίωσε το ναυάγιο του πλοίου «Εξπρές Σάμινα». Τέλος, η παρουσιάστρια Μαίρη Συνατσάκη, μιλά για τις κρίσεις πανικού που εμφανίζει αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να τις διαχειρίζεται.

Διαβάστε ακόμα

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μιλάει για τις φοβίες του

Το «Όλα για την υγεία μου» παρουσιάζει τα οφέλη της άσκησης