Η εξομολόγηση της Ζήνας Κουτσελίνη για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια

«Η μητέρα μου με πήγε σε έναν ψυχίατρο σε ηλικία 13 ετών...»

Σε λίγο καιρό επιστρέφει στην τηλεόραση και μάλιστα μπροστά από τις τηλεοπτικές οθόνες. Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και στην Σοφία Χουντάση, η Ζήνα Κουτσελινη μιλά για όλα, ανάμεσα σε αυτά και για τα παιδικά της χρόνια.

Η Ζήνα πέρασε τα παιδικά της χρόνια στη Σκόπελο. Στην ηλικία των 14 ετών η μητέρα της αναγκάστηκε να τη «φυγαδεύσει» στον Βόλο. Ο λόγος; «Ο πατέρας μου ήταν αλκοολικός. Όλο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μου δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα και να μην έχω κανονική ανάπτυξη. Έτσι, η μητέρα μου με πήγε σε έναν ψυχίατρο σε ηλικία 13 ετών, ο οποίος μας αποκάλυψε ότι η ανάπτυξη μου ήταν παιδιού 7 ετών! Την ενημέρωσε μάλιστα ότι όχι μόνο μπορεί να μην αναπτυσσόμουν σωστά, αλλά και ότι μπορεί να κατέληγα σε τρελάδικο! Αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα της κατάστασης μου, η μητέρα μου με έστειλε στον Βόλο. Σε ηλικία 14 ετών έμεινα μόνη μου σε ένα άδειο σπίτι και πήγαινα σχολείο. Εκεί πραγματικά «άδειασα»… Έκλαιγα στις 3 το πρωί, έμαθα να μαγειρεύω, γενικά δεν ήταν εύκολο. Στο σχολείο δεν γνώριζε κανείς την αλήθεια μου πέρα από δύο φίλες.»

Η ίδια άργησε πολύ να επισκεφτεί πάλι ψυχολόγο. «Ξαναπήγα σε ψυχολόγο 25 ετών. Μέχρι τότε καταλάβαινα ότι δεν έπρεπε να πάω γιατί κάθε φορά που πήγαινα στη Σκόπελο αρρώσταινα. Τελικά έκανα δέκα χρόνια ουσιαστικής ψυχανάλυσης και αυτό είναι το μεγαλύτερο πτυχίο της ζωής μου. Με έμαθε να αντιμετωπίζω την οποιαδήποτε κατάσταση με όσο της αναλογεί. Στην αγάπη βέβαια ακόμα παραμυθιάζομαι, γιατί δεν την πήρα από μικρή. Έχω γνώση των κενών μου. Δεν έχω όμως, πια πρόβλημα να αντιμετωπίσω ό,τι μου συμβαίνει. Και το είπα όταν έφυγα από το ALTER και αποφάσισα να γίνω μάνα, το 2010. Έφυγα στο κρεσέντο της καριέρας μου.» αναφέρει κάνοντας τον απολογισμό της. σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και στην Σοφία Χουντάση.