Η εξομολόγηση της Κάτιας Δανδουλάκη: «Δεν καταλάβαινα γιατί, έτρεμα…»

«Ήταν ακριβώς όταν “έφυγε” ο άνθρωπος της ζωής μου ο Μάριος Πλωρίτης...»

 Η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη, με αφοπλιστική ειλικρίνεια περιγράφει στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη και στην εκπομπή «My Life» την κρίση πανικού που της άλλαξε τη ζωή, τον ψυχαναγκασμό αλλά και τη λύση που αναζήτησε στα φάρμακα για να καταφέρει να ξανασταθεί στα πόδια της.

Πως ξεκίνησαν όλα…

«Εμένα μου συνέβη πάνω στη σκηνή. Δεν καταλάβαινα γιατί έτρεμα, είχα ιδρώτα και μεγάλη ταχυπαλμία. Μετά άρχισε να συνοδεύεται και από άλλα, όπως το ότι δεν ήθελα να βλέπω κόσμο. Μου λέγαν ότι το θέατρο ήταν γεμάτο και φοβόμουν, ενώ ήταν η χαρά μου εμένα να βλέπω την πλατεία γεμάτη. Και μετά άρχισε μία έλλειψη διάθεσης για να βλέπω ανθρώπους, ούτε να ‘ρθουν στο σπίτι να φάμε, ούτε να βγω εγώ έξω. Τώρα ξέρω τι ήταν. Ήταν ακριβώς όταν “έφυγε” ο άνθρωπος της ζωής μου ο Μάριος Πλωρίτης, άρχισα να δουλεύω σαν τρελή. Αυτό μου έφερε μία τρομερή υπερκόπωση και μια άρνηση. Δεν ήθελα να σκεφτώ τι μου συμβαίνει. Όταν λοιπόν η υπερκόπωση αυτή, άρχισε να γίνεται από τα όρια τα ανθρώπινα, άρχισα να παθαίνω τις κρίσεις πανικού, την εφίδρωση που κατέληξαν σε μία κολπική μαρμαρυγή.»
Η ηθοποιός εκμυστηρεύτηκε πως αφού βεβαιώθηκαν πως δεν είναι πρόβλημα της καρδιάς, είδε τα σημάδια πιο καθαρά στον εαυτό της, έφτασε ακόμα και να μην θέλει να κάνει μπάνιο και «έτρεξε» στον ψυχίατρο, αρχικά μη θέλοντας να πάρει χάπια, τα οποία όμως στη συνέχεια δέχτηκε και συντόμευσαν τη διαδικασία της θεραπείας της.
«Έβγαλα το πρέπει από τη ζωή μου. Κάνω ό,τι θέλω και όσο μπορώ» λέει σήμερα η ηθοποιός.