Η εξομολόγηση πασίγνωστου δημοσιογράφου: «Του βούτηξα το κεφάλι μέσα στην καυτή σούπα»!

«Πήγε στο νοσοκομείο με εγκαύματα τρίτου βαθμού. Φαίνεται ότι έχασε το ένα του μάτι. Γι' αυτό λυπάμαι πολύ. Ήταν νέο παιδί»...

Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε ο Ζάχος Χατζηφωτίου σε συνέντευξή του στο περιοδικό ΕΓΩ και τον Πάνο Γιαννακόπουλο. Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας περιγράφει από τα σχολικά του χρόνια…

Άντρες σας φλέρταραν;

Το 1935 πήγαινα δευτέρα γυμνασίου σε ένα σχολείο στις Σπέτσες. Εκεί ήταν γνωστό ότι οι μεγάλοι μαθητές κυνηγούσαν τους μικρούς. Εγώ θεωρούμουν ακόμη μικρός. Κάποια στιγμή, ήρθε ένας συμμαθητής μου και μου έριξε μια τσιμπιά. Δεν ξέρω ποιες ήταν οι βλέψεις του. «Δεν θα με ξανατσιμπήσεις ποτέ, γιατί με ενοχλεί και θα αντιδράσω», του είπα. Λίγες μέρες μετά, κάθισα για φαγητό σε ένα πάγκο στο εστιατόριο της σχολής. Στην αρχή πάντα πριν από το φαγητό μάς έφερναν σούπα ζεματιστή, μιας και οι Άγγλοι τα έτρωγαν όλα αυτά. Ήρθε και έκατσε δίπλα μου. Δεν έδωσα καν σημασία. Με το που σέρβιραν τη σούπα, μου τραβάει μία τσιμπιά, αυτήν τη φορά στο μπούτι. Τον πιάνω από τα μαλλιά και του βουτάω το κεφάλι μέσα στην καυτή σούπα. Θα μου πείτε «είσαι εγκληματίας». Ναι είμαι. Δεν μπορείς να φανταστείς όμως πόσο άσχημα αισθάνθηκα.

Πώς κατέληξε όλο αυτό;

Έτρεξαν τρεις άνθρωποι από πάνω του και δεν μπορούσαν να τον ξεκολλήσουν από τη σούπα. Δεν ξαναπάτησε στο σχολείο. Τον πήραν με έξτρα βαπόρι στον Πειραιά. Πήγε στο νοσοκομείο με εγκαύματα τρίτου βαθμού. Φαίνεται ότι έχασε το ένα του μάτι. Γι’ αυτό λυπάμαι πολύ. Ήταν νέο παιδί, αλλά παλιόπαιδο. Αργότερα μάθαμε ότι είχε πειράξει και άλλους μαθητές.

Σας έκανε μήνυση;

Μας πήγε δικαστικώς. Εγώ δεν πήγα στο δικαστήριο καθότι ανήλικος, αλλά πήγε ο πατέρας μου με δύο δικηγόρους. Αυτοί μυρίστηκαν λεφτά και είχαν φέρει «μάρτυρες». Πληρώσαμε αποζημίωση 200.000 δραχμές, πολλά λεφτά για εκείνη την εποχή.

Διαβάστε ακόμα:

Ζάχος Χατζηφωτίου: Κι εγώ έκανα κριτική αλλά δεν ήμουν πρόστυχος
 
Κύριε Ζάχο μας ακούτε;