Η Εύα Καϊλή στην πρώτη της συνέντευξη: «Είχα παραλύσει από τρόμο»

Εύα Καϊλή

"Τον Φραντσέσκο Τζόρτζι τον εμπιστεύτηκα απόλυτα" παραδέχεται η Εύα Καϊλή.

Στην γαλλική εφημερίδα Liberation επέλεξε η Εύα Καϊλή να παραχωρήσει την πρώτη της συνέντευξη, μετά την περιπέτεια που είχε με τις δικαστικές αρχές και την αποφυλάκιση της, μιλώντας για πρώτη φορά για όλα όσα έζησε. Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη την 9η Δεκεμβρίου 2022, την ημέρα δηλαδή της σύλληψης του Φραντσέσκο Τζόρτζι και της ίδιας.

Πιο συγκεκριμένα, η Εύα Καϊλή εξομολογήθηκε πως «με έβαλαν στη φυλακή για κάτι στο οποίο δεν ήμουν μπλεγμένη. Δεν αναφέρθηκα ποτέ στις συζητήσεις μεταξύ Παντσέρι και Τζόρτζι τις οποίες η αστυνομία άκουγε για έναν χρόνο. Όλα τα χρήματα ήταν δικά τους και το είπαν στον δικαστή. Είναι τόσο προφανές ότι δεν έχω κανέναν ρόλο σε αυτή την υπόθεση».

«Τον Φραντσέσκο Τζόρτζι τον εμπιστεύτηκα απόλυτα. Έχω ζήσει σχέσεις στις οποίες δεν υπήρχε εμπιστοσύνη, δεν εμπιστευόμουν και δεν το ήθελα αυτό μαζί του. Δεν είχα δει ποτέ αυτά τα χρήματα. Δεν υπάρχουν λογαριασμοί στο εξωτερικό, στη Ρωσία, την Κύπρο ή τον Παναμά. Δεν έχω τίποτα να κρύψω, όλα δηλώνονται. Και έλεγξαν και ξαναήλεγξαν. Και τα δακτυλικά μου αποτυπώματα δεν υπήρχαν στα χαρτονομίσματα» πρόσθεσε, σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Εύα Καϊλή όπως αναμετέδωσε και η δημόσια τηλεόραση μέσα από το δελτίο ειδήσεων με την Μαρία Σιώζου το Σάββατο.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, πως ο τίτλος της συνέντευξης που έδωσε η Εύα Καϊλή στη γαλλική εφημερίδα Liberation ήταν «είχα παραλύσει από τρόμο»