Η επική υπερπαραγωγή του Όλιβερ Στόουν στη ΝΕΤ

Τι περιλαμβάνει το αποψινό τηλεοπτικό μενού;

21:00 DANCING WITH THE STARS III – ANT1

Είναι διάσημοι, είναι ταλαντούχοι κι έρχονται με… ρυθμό! Αγαπημένοι Ελληνες σταρ μάς δείχνουν τις ικανότητές τους στο χορό, διεκδικώντας το έπαθλο του νικητή, που θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Παρουσιάζει η Ζέτα Μακρυπούλια.

21:00 EPIC MOVIE – ALPHA

Τέσσερα ορφανά, όχι τόσο μικρά σε ηλικία, ζουν την απόλυτη περιπέτεια, όταν, κατά την επίσκεψή τους σε ένα εργοστάσιο σοκολάτας, μεταφέρονται στο μαγικό κόσμο της κακιάς… Λευκής Βασίλισσας!

21:15 Η ΖΩΗ ΣΕ FAST FORWARD – MEGA

Ο πολυάσχολος Μάικλ Νιούμαν, δυστυχώς, δεν βρίσκει καθόλου χρόνο για την οικογένεια και τη γυναίκα του, αφού έβαλε στόχο να εντυπωσιάσει το αχάριστο αφεντικό του και να κερδίσει την προαγωγή που του αξίζει …

22:00 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΝΕΤ

Όλα αρχίζουν με την ρήση του Βιργίλιου «η τύχη βοηθά τους τολμηρούς», θέλοντας από την πρώτη στιγμή να δοθεί το βασικό χαρακτηριστικό της θρυλικής προσωπικότητας του μεγάλου Μακεδόνα στρατηλάτη και οραματιστή. Η επική υπερπαραγωγή του Όλιβερ Στόουν που ξεπέρασε τα 220.000.000 δολάρια επιχειρεί να καταγράψει την πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τα παιδικά του χρόνια στην Πέλλα μέχρι τις κατακτήσεις του στα βάθη της Ασίας. Η ιστορία ξεδιπλώνεται στα μάτια των θεατών μέσα από την αφήγηση του Πτολεμαίου ο οποίος περιγράφει τα γεγονότα από την γέννηση του Αλέξανδρου το 356 π.χ. μέχρι τον πρόωρο και αινιγματικό θάνατό του το 323 π.χ. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο Αλέξανδρος δέχεται πίεση από τη πανούργα μητέρα του Ολυμπιάδα, η οποία τον προορίζει για Βασιλιά της Μακεδονίας στη θέση του συζύγου της Φιλίππου τον οποίο μισεί. Ο νεαρός διάδοχος αναπτύσσει την προσωπικότητά του και αποκτά παιδεία από τους μεγαλύτερους δασκάλους της εποχής, όπως Αριστοτέλης. Μετά την δολοφονία του Φιλίππου, ο 20χρονος Αλέξανδρος ανεβαίνει στο θρόνο με αστραπιαίες κινήσεις και ξεκινά την εκστρατεία εναντίον των Περσών θέλοντας να εξαλείψει για πάντα την απειλή για τους Έλληνες. Ο Στόουν ξεπερνά με αφηγηματικό τρόπο όλες τις μάχες που οδήγησαν τον στρατό του Αλέξανδρου στα Γαυγάμηλα, όπου δόθηκε η κρισιμότερη μάχη της εκστρατείας: 40.000 Έλληνες εναντίον 200.000 Περσών σε μια σύγκρουση όπου τον σπουδαιότερο ρόλο έπαιξε η στρατηγική των αντιπάλων. Ο Αλέξανδρος κατάφερε όχι μόνο να συντρίψει τον αντίπαλο αλλά και να τρέψει τον Δαρείο σε άτακτη φυγή παίρνοντας έτσι τον θρόνο της Βαβυλώνας. Τα πλάνα της μάχης είναι εκπληκτικά αποδίδοντας ρεαλιστικά τις κινήσεις των αντιπάλων και προσφέροντας στην θεατή την αίσθηση ότι μετέχει στα δρώμενα! Από αυτό το σημείο ο νεαρός βασιλιάς φαίνεται πως αρχίζει να χάνει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης. Προχωρά, ενισχύοντας τις δυνάμεις που του έχουν απομείνει με βαρβάρους μισθοφόρους,προς τα βάθη της Ινδίας ξεπερνώντας κακουχίες και εσωτερικές συγκρούσεις καθώς οι ίδιοι οι σύντροφοί του έχουν αρχίσει να ονειρεύονται εξουσία και χρήματα. Μετά την μάχη Ινδού ποταμού που αποτελεί και το κύκνειο άσμα της εκστρατείας ο στρατηλάτης αποφασίζει να επιστρέψουν στην πατρίδα αφού αυτό επιθυμούν όλοι. Τελικά, στον δρόμο για την επιστροφή ο Αλέξανδρος δηλητηριάζεται (από τους ίδιους τους συντρόφους του;) και καταλήγει νεκρός. Η τύχη όντως ευνοεί του τολμηρούς αλλά η τόλμη μπορεί και να καταστρέψει!

22:45 Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ – STAR

Ο Τζακ Φροστ, τραγουδιστής στο επάγγελμα, περνά τον περισσότερο από τον χρόνο του σε περιοδείες, με αποτέλεσμα να παραμελεί, έστω και χωρίς να το θέλει, τον γιο του, Τσάρλι. Τα πράγματα παίρνουν δραματική τροπή όταν ο Τζακ σκοτώνεται σ’ ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Η θλίψη του Τσάρλι είναι μεγάλη μέχρι τη στιγμή που ο Τζακ επιστρέφει ως… χιονάνθρωπος! Τώρα οι δυο τους θα μπορούν να απολαύσουν μαζί όλα εκείνα τα ευχάριστα πράγματα που είχαν αγνοήσει επί τόσα χρόνια, όμως τι θα σκεφτούν οι άνθρωποι όταν θα δουν τον Τσάρλι να μιλά σ’ έναν χιονάνθρωπο και τι θα συμβεί όταν ο καιρός θα καλυτερέψει και θα βγει πάλι ο ήλιος;

Διαβάστε ακόμα:

Το μενού της Πρωτοχρονιάς που θα κλέψει τις εντυπώσεις