Η Έλλη Στάη θα κινηθεί νομικά εναντίον της ΕΡΤ

Καινούργιες εξελίξεις υπάρχουν στο θρίλερ που παίζεται τις τελευταίες μέρες στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, μεταξύ στελεχών της ΕΡΤ και της Έλλης Στάη.

Όπως σας είχαμε αναφέρει σε χθεσινό κείμενο, υπήρξε έντονη φήμη ότι την Τρίτη το βράδυ, μετά το τέλος του κεντρικού δελτίου ειδήσεων που παρουσιάζει η Έλλη Στάη στη ΝΕΤ, υπήρξε διαφωνία μεταξύ της δημοσιογράφου και του διευθυντή ειδήσεων Βασίλη Θωμόπουλου. Σύμφωνα μάλιστα με όσα λέγονται, η Στάη χαρακτήρισε δημόσια το διευθυντή ειδήσεων «ανεπαρκή» και του είπε να μην ξαναμπεί στο κοντρόλ την ώρα που παρουσιάζει το δελτίο.

Ωστόσο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα χθες, η Έλλη Στάη, μου διέψευσε αυτά τα σενάρια λέγοντας πως:

«όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται είναι εντελώς ανυπόστατα. Είναι εντελώς φανταστικά και δεν υπάρχει τέτοιο περιστατικό στο κοντρόλ, ότι τον είπα ανεπαρκή κι ότι απαίτησα να μην βρίσκεται στο κοντρόλ. Χρόνια τώρα, καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μου, συνηθίζω να έχω δημιουργικές διαφωνίες με όλους τους συνεργάτες μου, σε όποιο πόστο κι αν βρίσκονται. Πάντα είχα λόγο για το σχεδιασμό στα δελτία ειδήσεων που παρουσιάζω και αυτό ισχύει και για τη συνεργασία μου με την ΕΡΤ, βάσει και της σύμβασής μου. Το συγκεκριμένο θέμα διογκώθηκε, χωρίς όμως, εγώ να γνωρίζω το λόγο…»!

Χθες όμως, όπως σας ενημερώσαμε και σε σχετικό κείμενο, ο Βασίλης Θωμόπουλος κατέθεσε αναφορά στη διοίκηση προσωπικού, αναφέροντας το γεγονός, θεωρώντας ότι έχει πληγεί η επαγγελματική του αξιοπρέπεια. Έτσι, ο Διευθύνων Σύμβουλος Νίκος Σίμος, διέταξε να γίνει άμεσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση και μέχρι να βγει το πόρισμα, έθεσε την Έλλη Στάη εκτός δελτίων ειδήσεων. Όπως φαίνεται όμως, η γνωστή δημοσιογράφος δεν θα καθίσει με τα χέρια σταυρωμένα…

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες του Newsit η Έλλη Στάη σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίον της ΕΡΤ, θεωρώντας ότι με την απομάκρυνσή της από την παρουσίαση του δελτίου πλήττεται η αξιοπρέπειά της, ενώ μάλιστα, σχετικά με η «δημιουργική διαφωνία» όπως χαρακτήρισε το συμβάν, φαίνεται να στηρίζεται και στο ότι, όπως αναφέρεται και στη σύμβασή της με την ΕΡΤ, έχει λόγο και απόφαση για το σχεδιασμό του δελτίου ειδήσεων που παρουσιάζει. Όπως φαίνεται όμως, όποια κι αν είναι η κατάληξη για το συγκεκριμένο θέμα, απομακρύνεται η ιδέα της ανανέωσης της σύμβασής της, αφού το «γυαλί έχει ραγίσει»! Οπότε, από το Φεβρουάριο, μάλλον θα βρεθεί άλλο πρόσωπο στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ…!

Γρηγόρης Μελάς