Η Ελλάδα αποχαιρέτησε την Φώφη Γεννηματά

Η Ελλάδα αποχαιρέτισε πρόωρα την Φώφη Γεννηματά. Μια γυναίκα σύμβολο για πολλούς Έλληνες που έφυγε νικημένη από τον καρκίνο στα 56 της χρόνια.

Η Μητρόπολη Αθηνών παρέμεινε και μετά την ολοκλήρωση της εξόδιου ακολουθίας γεμάτη κόσμο. Μέσα και έξω. Και όταν η σορός βγήκε από την εκκλησία τα χειροκροτήματα δεν σταματούσαν. Όλοι φώναζαν «Αθάνατη».

Τραγικές φιγούρες η οικογένειά της. Ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης, και τα τρία της παιδιά Αιμιλία, Γιώργος και  Κατερίνα αλλά και η πολυαγαπημένη της αδερφή. Η πομπή έκανε μια στάση έξω από την Βουλή εκεί όπου η Φώφη Γεννηματά έδωσε αμέτρητες πολιτικές μάχες. Και οι εικόνες από όπου περνούσε η πομπή ήταν συγκινητικές. Κόσμος σηκωνόταν από καταστήματα και υποκλινόταν στην Φώφη Γεννηματά. Την πομπή ακολούθησε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι την Βουλή.

Στο Α Νεκροταφείο άγημα υποδέχθηκε την Φώφη Γεννηματά και απέδωσε τιμές εν ενεργεία υπουργού. Το Α Νεκροταφείο στην κυριολεξία βουλιάζει από κόσμο. Στις 16.34 παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος με τον ενταφιασμό της σορού της και το άγημα να αποδίδει τιμές.

Τα παιδιά και ο σύζυγός της άφησαν ένα λουλούδι και την αποχαιρέτησαν για πάντα.