Η Έλενα Κατρίτση πάει στην Πόλη!

Δεν θέλει –οικονομικό- κόπο, αλλά τρόπο! Αυτό αποδεικνύει «Προσωπικά» η Έλενα Κατρίτση που εν καιρώ οικονομικής κρίσης, αποφασίζει για τις ανάγκες της εκπομπής της να ταξιδέψει μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη εκπομπή στοιχίζει 9.660 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), αλλά όπως φαίνεται και στον αέρα, χρησιμοποιεί κάθε φορά τρεις με τέσσερις κάμερες, αποδεικνύοντας ότι δεν τσιγκουνεύονται τα χρήματα ώστε να τα κρατήσουν στο… ταμείο τους, αλλά τα χρησιμοποιούν για να έχουν καλό τηλεοπτικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, ενώ το κοστολόγιο της είναι από τα χαμηλότερα της ΕΡΤ, εντούτοις σημειώνει από τα υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης για τη ΝΕΤ. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην πρεμιέρα της με θέμα τις γυναικείες φυλακές στη Θήβα, η εκπομπή σημείωσε 10,9 μέσο όρο, ποσοστό τηλεθέασης υψηλό για τα δεδομένα της κρατικής τηλεόρασης.

Στη δεύτερη λοιπόν εκπομπή της σεζόν, η Έλενα Κατρίτση ταξιδεύει μέχρι την Πόλη για να συναντήσει τέσσερις επιτυχημένους Έλληνες που ζουν εκεί: έναν δημοσιογράφο, μία ζωγράφο, έναν αρχιτέκτονα και μία σεφ. Ο κάθε ένας από αυτούς ακολούθησε τον δικό του δρόμο και κυνηγώντας τα όνειρά του, πήγε στην Κωνσταντινούπολη. Οι τέσσερις Έλληνες λοιπόν, έχοντας περάσει το κατώφλι των τριάντα, μιλούν «Προσωπικά» για την καθημερινότητά τους, αυτή που βιώνουν πίσω από τις φαρδιές λεωφόρους, τα μεγαλοπρεπή παλάτια και τα εντυπωσιακά τζαμιά, εκεί που βρίσκεται η πραγματική Κωνσταντινούπολη. Ο καθένας με τον τρόπο του, προσπαθεί να αντισταθεί στις βίαιες αλλαγές που απειλούν να αλλοιώσουν την εικόνα της Πόλης. Όπως βλέπουμε και μέσα από τις κάμερες της εκπομπής, σε πολλές περιοχές, ακόμη και σήμερα, υπάρχουν σπίτια που κάποτε ζούσαν οι Έλληνες της Πόλης, αλλά το σχέδιο ανάπλασης που εφαρμόζεται, προβλέπει την ολική μεταμόρφωση των περιοχών αυτών. Στο όνομα του εκσυγχρονισμού και της ανοικοδόμησης ελλοχεύει ο κίνδυνος να εξαφανιστούν σημαντικά κομμάτια της ιστορίας.

Η Έλενα Κατρίτση, αυτό το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, στις 4 το μεσημέρι μέσα από τη συχνότητα της ΝΕΤ, μας δείχνει μία διαφορετική Κωνσταντινούπολη, όπως δεν την έχουμε ξαναδεί! Την Πόλη όπως τη βιώνουν ακόμα και οι Έλληνες κάτοικοί της, την πραγματική Πόλη, πίσω από τις τουριστικές καρτ ποστάλ…!

Γρηγόρης Μελάς