Η εισαγγελία του Μιλάνου προσάγει σε δίκη τον Μπερλουσκόνι

Βίντεο από το δελτίο του Alpha

Και επίσημα η εισαγγελία του Μιλάνου ζήτησε την προσαγωγή σε δίκη του Ιταλού πρωθυπουργού για το σκάνδαλο «Ρουμπί-γκέιτ», κατηγορώντας τον για κατάχρηση εξουσίας και υποστήριξη εκπόρνευσης ανηλίκων.

Ο δικαστικός αρμόδιος για τις προκαταρκτικές έρευνες έχει τώρα πέντε ημέρες στην διάθεσή του για να αποφασίσει αν θα δώσει «πράσινο φως» στην άμεση δικαστική κρίση του «καβαλιέρε». Αν το θεωρεί, όμως αναγκαίο θα μπορεί να ζητήσει και παράταση, πριν ανακοινώσει την τελική απόφασή του.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ιταλού πρωθυπουργού, θεωρούν ότι η διαδικασία που ακολουθείται είναι λανθασμένη, από τη στιγμή για που το αδίκημα υποστήριξης ανηλίκων δεν προβλέπεται η άμεση προσαγωγή σε δίκη.

Οι εισαγγελείς, όμως, πιστεύουν ότι η έρευνα είναι ενιαία και ότι το τηλεφώνημα με το οποίο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ζήτησε από την αστυνομία του Μιλάνου, τον περασμένο Μάιο να αφεθεί ελεύθερη η μαροκινή Ρούμπι Καρίμα (κατηγορία κατάχρησης εξουσίας), συνδέεται άμεσα με τα γνωστά πάρτι στη βίλα του Άρκορε (κατηγορία υποστήριξης εκπόρνευσης ανηλίκων).

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα στο NewsIt