Η Δόμνα Μιχαηλίδου στο Live News: «Μπορώ να επισκέπτομαι με απόλυτη ασφάλεια τους δικούς μου»

Live News

Εμβολιάστηκε με AstraZeneca η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Με το εμβόλιο της AstraZeneca εμβολιάστηκε σήμερα στο εμβολιαστικό κέντρο Κ.Ε.Φ.Ο.Κ. η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μίλησε στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος καθώς και τα όσα αποκαλύπονται για το γηροκομείο – κολαστήριο στα Χανιά.

«Όλους αυτούς τους μήνες περίμενα να έρθει η σειρά μου ώστε και στις πολύ συχνές επισκέψεις μου στα γηροκομεία, στα κέντρα αναπηρίας, να μπορώ να τα επισκέπτομαι με απόλυτη ασφάλεια, αλλά και στο σπίτι με τους δικούς μου που είναι ευάλωτες ομάδες να τους επισκέπτομαι με απόλυτη ασφάλεια», δήλωσε η ίδια.

«Υπάρχει ένας φόβος και μια αγωνία η οποία πάντα υπάρχει σε κάτι που είναι άγνωστο. Εχθές βγήκε η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού και μίλησε για την ασφάλεια του εμβολίου και στην περίοδο της κύησης.

Όμως αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι επειδή ακόμα τα στοιχεία είναι λίγα δίνεται η συμβουλή σε γυναίκες που είναι εγκύες ή άμεσα θέλουν να τεκνοποιήσουν να αποφύγουν αυτό το εμβόλιο», πρόσθεσε ερωτηθείσα για τις αμφιβολίες που υπάρχουν σχετικά με το εν λόγω εμβόλιο.

«Δεν έχω παρενέργειες, ένα μικρό βάρος στο χέρι το οποίο είναι αντίστοιχο του εμβολίου της γρίπης. Έχω ακούσει για συμπολίτες μας που μπορεί να ανεβάσουν πυρετό προς το παρόν δεν έχω τίποτα», τόνισε, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας αναφορικά στο γηροκομείο των Χανίων.

«Είμαστε σοκαρισμένοι κι έχω αγωνία για όσα ακούγονται. Το Υπουργείο ζήτησε διευκρινίσεις από την Περιφέρεια. Μας είπαν ότι έχουν κάνει πέντε ελέγχους, δύο εκ των οποίων αιφνίδιοι. Μας λένε ότι δεν άκουγαν κάτι για τη δομή αυτοί και όταν είχαν στείλει ελέγχους δεν είχαν βρει κανένα παράπτωμα.  Αυτό που ξέρουμε ως έργο μας είναι ότι όπως σε όλες τις μονάδες ηλικιωμένων κάναμε ό,τι μπορούσαμε ώστε στο κομμάτι της διασποράς του ιού οι ηλικιωμένοι να είναι προστατευμένοι».

«Μετά το πόρισμα του εισαγγελέα πρέπει να ρυθμίσουμε τον ελεγκτή. Μας έχει συγκλονίσει όλους, είναι πολλές οι απώλειες, περιέργα τα περιστατικά.», πρόσθεσε.

Πηγή βίντεο, megatv.com