Η δολοφονία που συντάραξε τη χώρα – Η χήρα του Δημήτρη Γραικού μιλάει στο Live News

Live News

Ο 46χρονος άνδρας, που κατηγορείται ότι σκότωσε και έθαψε τον άτυχο Δημήτρη Γραικό κάθεται στο εδώλιο και η σύζυγος του Δημήτρη Γραικού, Δέσποινα Τσακαλίδου, μιλάει στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ένα έγκλημα που πάγωσε τη Θεσσαλονίκη και συντάραξε ολόκληρη τη χώρα. 16 μήνες μετά από αυτές τις εικόνες που άρχισαν να ρίχνουν φως στη στυγερή δολοφονία του άτυχου επιχειρηματία, η οικογένειά του συνεχίζει να ζητά δικαίωση. Επί 2,5 χρόνια ο άνθρωπός τους ήταν θαμμένος σε αυτό το σημείο στη περιοχή του Ανατολικού μέσα στο αυτοκίνητό του και το έγκλημα παρέμενε ανεξιχνίαστο…

Η απολογία και η υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου, τα διαδοχικά ξεσπάσματα των συγγενών του θύματος και τα θολά σημεία στο παζλ του εγκλήματος επανέρχονται στο προσκήνιο ξανά και ξανά. Αυτή τη φορά με τον 46χρονο άνδρα, που κατηγορείται ότι σκότωσε και έθαψε τον άτυχο Δημήτρη Γραικό, να κάθεται στο εδώλιο.

Το χρονικό της υπόθεσης θρίλερ

Ήταν Πέμπτη 3 Νοεμβρίου του 2016. Ο 59χρονος επιχειρηματίας ξεκινάει από το σπίτι του, για τα σφαγεία χαλάστρας. Από μια πώληση κρεάτων εισπράττει 17.000 ευρώ σε μετρητά και κάθεται σε ένα πρόχειρο τραπέζι για ένα μεζέ στα σφαγεία. Το μεσημέρι μιλάει για τελευταία φορά στο τηλέφωνο με τη γυναίκα του και στη συνέχεια τα ίχνη του χάνονται μυστηριωδώς. Η υπόθεση αρχικά αντιμετωπίζεται ως εξαφάνιση, καθώς δεν είναι άφαντος μόνο ο επιχειρηματίας, αλλά και το αυτοκίνητό του. Οι έρευνες αρχικά επικεντρώνονται στη χήρα του επιχειρηματία, που παλεύει να αποδομήσει τις αιχμές για πιθανή εμπλοκή της.

Το κινητό του αγνοούμενου, περιπλέκει ακόμη περισσότερο το μυστήριο. Σύμφωνα με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας, δίνει για τελευταία φορά στίγμα στις 5 το απόγευμα της ημέρας της εξαφάνισης, στην περιοχή της Χαλάστρας. Μετά απενεργοποιείται θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα. Το έκλεισε μόνος ο επιχειρηματίας; Του έκλεισε από μπαταρία; Του το έκλεισε άλλος;

Ένας κτηνοτρόφος που βρίσκεται στο τραπέζι των σφαγείων, υποστηρίζει ότι δεν παρατήρησε κάτι περίεργο στην διάθεση του Γραικού, ούτε τον άκουσε να παραπονιέται για το κινητό.

Οι εικόνες από το κύκλωμα ασφαλείας, που βλέπουν το φως, με το αυτοκίνητο του Δημήτρη Γραικού, να φεύγει από τα σφαγεία, οδηγούν σε πλήθος από εικασίες ότι έχει εξαφανιστεί με την θέλησή του. Μόνο που αυτό, το δεύτερο αυτοκίνητο στο κύκλωμα ασφαλείας, αποτελεί το πρώτο στοιχείο, για να αρχίσει να λύνεται το μυστήριο.

Το λάθος στον ισχυρισμό του κατηγορούμενου

Στην κάμερα φαίνεται ότι ο Δημήτρης Γραικός, με το δεύτερο όχημα, στρίβει και ακολουθεί το προπορευόμενο. Είναι το αυτοκίνητο του ανθρώπου με τον οποίο λίγο νωρίτερα είχε την οικονομική συναλλαγή. Ο ίδιος έμπορος όμως υποστηρίζει ότι δεν τον είδε από τους καθρέφτες, προκαλώντας εύλογες απορίες, για ένα τόσο ερημικό δρόμο.

Η επιμονή των Αρχών, αποδίδει τελικά καρπούς. Το Μάιο του 2019, 2,5 χρόνια μετά την εξαφάνιση, ειδική μονάδα του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης εντοπίζει το αυτοκίνητο του θύματος, θαμμένο μέσα στις λάσπες, με ανιχνευτή μετάλλων σε αγροτική περιοχή, δίπλα στην κτηνοτροφική μονάδα του 46χρονου εμπόρου. Μέσα η σορός του Δημήτρη Γραικού.

Μετά τις αποκαλύψεις, ο 46χρονος λυγίζει και ομολογεί ότι σκότωσε τον επιχειρηματία κατά τη διάρκεια συμπλοκής…

Όταν τον είδα κάτω χωρίς τις αισθήσεις του, τον πήρα και τον έκρυψα στην κτηνοτροφική μονάδα. Το ίδιο και το αυτοκίνητό του. Του έκανα μαλάξεις αλλά διαπίστωσα πως ήταν νεκρός.

Στις 30 Μαίου 2019, υποδεικνύει στους αστυνομικούς το σημείο που έθαψε τον επιχειρηματία μαζί με το αυτοκίνητό του Οι εικόνες από τη κτηνοτροφική μονάδα ταξιδεύουν ακόμα και εκτός συνόρων…

Όπως είπε στον ανακριτή ο θάνατος του Δημήτρη Γραικού ήταν το τραγικό αποτέλεσμα της μεταξύ τους συμπλοκής, εκείνο το μεσημέρι, για τα χρήματα της τελευταίας τους συναλλαγής. Υποστήριξε ότι πανικοβλήθηκε και με θολωμένο μυαλό, αποφάσισε να τον θάψει για να κουκουλώσει το έγκλημα.

Η απολογία του κατηγορούμενου

«Αρχικά ο Γραικός με άρπαξε από το πουκάμισο και εγώ, προσπαθώντας να τον σταματήσω, αντανακλαστικά τον χτύπησα με δύναμη στο πρόσωπο και τον έσπρωξα. Ο Γραικός έπεσε και από πάνω του έπεσα και εγώ. Κατά την πτώση του χτύπησε το πίσω μέρος του κρανίου του με το κράσπεδο. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω…»

Επί 30 ολόκληρους μήνες, ο κτηνοτρόφος κρατούσε καλά το ένοχο μυστικό του. Όλο αυτό το διάστημα η οικογένεια του Γραικού αναζητούσε πληροφορίες ακόμα και σε χώρες της Ευρώπης…

Για τους στενούς συγγενείς του Δημήτρη Γραικού η υπόθεση είναι μια πληγή που όπως λένε δεν θα κλείσει ποτέ. Η αποκάλυψη όλης της αλήθειας όμως, είναι σίγουρο ότι θα απαλύνει τον πόνο τους.

Ο 46χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για κλοπή και περιύβριση νεκρού… Τέσσερα χρόνια μετά το έγκλημα, η Δικαιοσύνη καλείται να αποδόσει δικαιοσύνη για το θάνατο του 59χρονου Δημήτρη Γραικού, που επί 3 χρόνια βρισκόταν θαμμένος στις λάσπες.

Η κυρία Δέσποινα Τσακαλίδου, μίλησε με δύναμη ψυχής, στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για το προσωπικό της δράμα, ενώ χαρακτήρισε αμετανόητο και στυγνό δολοφόνο τον 46χρονο κατηγορούμενο.

«Να βλέπουμε μπροστά. Να κοιτάζουμε μπροστά εγώ και τα παιδιά μου. Δεν θα σταματήσουμε να πονάμε. Θέλω να κοιτάμε μπροστά. Προχωράμε. Να τελειώσει η ιστορία με τα δικαστήρια και να συνεχίσουμε τις ζωές μας», ανέφερε αρχικά.

«Η οικονομική διαφορά στέρησε τη ζωή στον άνδρα μου. Δεν υπήρξε καμία συμπλοκή. Ο σύζυγός μου βρέθηκε πεταμένος και χτυπημένος παντού. Ο δε κατηγορούμενος δεν είχε ούτε μία αμυχή. Ο σύζυγός μου εξαφανίστηκε 3/11/2016 και βρέθηκε 28/5/2019», συμπλήρωσε, ενώ δήλωσε ότι ήταν σίγουρη πως ο κατηγορούμενος είναι αυτός που σκότωσε τον άνδρα της.

«Ήταν ο τελευταίος που τον είδε, έπεσε σε πολλές αντιφάσεις, είπε πάρα πολλά ψέματα, εγώ ήμουν σίγουρη ότι ήταν αυτός. Όλοι στράφηκαν κατά εμού και ακόμα και η αστυνομία αποπροσανατολίστηκε. Το κρίσιμο σημείο ήταν ο καθηγητής, το πανεπιστήμιο και η έρευνα, με τον ανιχνευτή μετάλλων».

Ενώ συγκλονίζει σχετικά με την ψυχρότητα του κατηγορουμένου, λέγοντας πως: «Μέχρι και την τελευταία στιγμή γυρίζει με απόλυτη ηρεμία και λέει »μου ζήτησε ο Γραικός να τον θάψω γιατί θα έφευγε στο εξωτερικό», αμετανότητος, στυγνός δολοφόνος ειλικρινά».

Πηγή: Mega – Live News