Η διάψευση του Alter και τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του καναλιού

«Η “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.” με δ.τ. ALTER CHANNEL σε συνέχεια των μέχρι σήμερα ανακοινώσεών της και σε σχέση με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς, ότι το μέτωπο των μετόχων είναι αρραγές και ότι μέχρι σήμερα δεν έχει επέλθει καμία μεταβολή στη Διοίκηση και συνεπώς καμία αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.
 
Περαιτέρω, σε συνέχεια της από 17-12-2010 ανακοίνωσής της, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες βρίσκονται σε εξέλιξη και δεσμεύεται να προβεί άμεσα σε ανακοίνωση του αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων.»

Αυτή είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε το Alter και με αυτό τον τρόπο θέλησε να ανακόψει τα όσα κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες στα δημοσιογραφικά γραφεία για το κανάλι του Περιστερίου.   

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Ανδρέας Κουρής έγραφε στο Facebook “Altering Alter” (Αλλάζουμε το ALTER) ενδεικτικό προφανώς των προθέσεων του ισχυρού άνδρα του τηλεοπτικού σταθμού για το τι μέλλει γενέσθαι από ‘δω και πέρα….

Σύμφωνα λοιπόν με τα σενάρια που ξεκίνησαν από χθες το πρωί, οι εξελίξεις από τις πρώτες κιόλας ημέρες του νέου έτους στο Alter θα είναι καταλυτικές.

Το πλάνο που ισχύει με τα τωρινά δεδομένα προβλέπει μείωση των εργαζομένων σε τριψήφιο αριθμό προκειμένου ο σταθμός στο μέλλον να καταστεί βιώσιμος. Κάποιοι μιλούν για απολύσεις περισσότερες του ενός τρίτου των εργαζομένων που σήμερα είναι περίπου στους 750 σε όλα τα τμήματα. Οι απολύσεις θα γίνονται κάθε μήνα και θα εξαντλείται το ποσοστό που προβλέπει ο ισχύοντας νόμος.

Δεν είναι μόνο αυτά: Θα υπάρξουν αιματηρές περικοπές σε όλα τα επίπεδα: Από τα λειτουργικά έξοδα των εκπομπών (links, εκτός έδρας αποστολές, αριθμός πανελιστών) μέχρι τα εταιρικά αυτοκίνητα των στελεχών και τα κινητά τηλέφωνα.

Όλα τα παραπάνω τέθηκαν επί τάπητος στις σκληρές διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες που απαιτούν να μπει το μαχαίρι βαθιά προκειμένου να δώσουν το φιλί της ζωής στο κανάλι του Μπουρναζίου.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η αναζήτηση νέου στρατηγικού επενδυτή που θα φέρει ζεστό χρήμα στα ταμεία της εταιρείας αλλά και η εξεύρεση νέου μάνατζερ. Οι πληροφορίες λένε πως ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος πρότεινε στην οικογένεια Κουρή νέος μάνατζερ να αναλάβει ο Νίκος Χατζηνικολάου.
 
Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως ανακοινώθηκε μείωση μισθού μέχρι 30% σε όλους τους παρουσιαστές, αλλά και σε όσους ο μισθός τους ξεπερνά τις 2.500 ευρώ.

Το κλίμα βέβαια μεταξύ των εργαζομένων είναι εκρηκτικό και όλοι αγωνιούν για την επόμενη μέρα αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων του Δεκεμβρίου στο τέλος της εβδομάδας…..