Η Χίσλοπ ξαναζωντανεύει «Το Νησί»

Διαβάστε λεπτομέρειες

Διότι σήμερα εγκαινιάζεται στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων η έκθεση της δημιουργού της σειράς «ΤΟ ΝΗΣΙ», παρουσία των πρωταγωνιστών της σειράς.

Πρόκειται για μια προσπάθεια να έρθουν στο φως,τόσο η τεράστια προεργασία που απαιτήθηκε, όσο και το εύρος και η ένταση της προσπάθειας από τους επαγγελματίες του χώρου για το τελικό άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα, που ανέβασε τον πήχυ της τηλεοπτικής παραγωγής στην Ελλάδα.

Η έκθεση δίνει την ευκαιρία σε όλους τους φίλους της σειράς να γνωρίσουν από κοντά τους συντελεστές και δημιουργούς και να περιηγηθούν από αυτούς σε μονοπάτια άγνωστα για τον μέσο τηλεθεατή, αυτά της σκηνογραφίας, των ειδικών εφέ και της ενδυματολογίας. Δίνει επίσης την ευκαιρία σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες να παρακολουθήσουν, στα εργαστήρια που οργανώνονται, σεμινάρια από τους κορυφαίους του χώρου.

Θα περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό απ’ όλα τα στάδια της παραγωγής, κοστούμια και αξεσουάρ, μακέτες σκηνικών κλίμακας 1:20 και σχέδια κατασκευής, μάσκες και προσθήκες των ειδικών εφέ, προβολή σκηνών και στιγμιότυπων προετοιμασίας και κατασκευών, αντικείμενα που κατασκευάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν. 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβληθούν όλα τα επεισόδια της σειράς ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια.

– Μακιγιάζ ειδικών εφέ την Κυριακή 17 Ιουλίου 2011, από τους Γιώργο και Ρούλη Αλαχούζο, οι οποίοι «δημιούργησαν» εκατοντάδες λεπρούς για τις ανάγκες της σειράς και είναι υπεύθυνοι για ίσως την μεγαλύτερη δουλειά μακιγιάζ ειδικών εφέ που έχει γίνει έως τώρα στην Ελλάδα,

– Σκηνογραφίας την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 από τον σκηνογράφο και επιμελητή της έκθεσης Αντώνη Χαλκιά,

Αν η έκθεση έχει πάντως την επιτυχία της σειράς…θα αποτελέσει μεγάλη τουριστική ατραξιόν για το «Νησί».