Η αποκάλυψη της Βίκυς Χατζηβασιλείου, « Θέλω να παίξω στον κινηματογράφο»

«Τους εχθρούς μου δεν τους ξέρω. Ξέρω όμως πολύ καλά ποιοι είναι οι φίλοι μου και είναι οι ίδιοι άνθρωποι εδώ και είκοσι χρόνια. Δεν είναι, όμως από τον χώρο της τηλεόρασης»

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου που εδώ και εννέα χρόνια έχει μάθει να ζει μέσα από τις ιστορίες των ανθρώπων που πηγαίνουν στην εκπομπή της, μίλησε στην εφημερίδα Real News και την Πολυξένη Καραμίχα!

 Ποια είναι η αίσθηση από τη  μέχρι τώρα πορεία της εκπομπής, » Πάμε Πακέτο»;

Πιστεύω ότι, κατά έναν ανεξήγητο τρόπο, η φετινή χρονιά είναι καλύτερη.

Το λέτε επειδή φέτος ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος;

Δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η ένατη χρονιά και το πακέτο δεν στηρίζεται ούτε σε σενάρια, ούτε σε εντυπωσιακά σκηνικά, ούτε σε εναλλαγές οπτικών εφέ ή εξωτερικά γυρίσματα. Είναι ένα σταθερό πράγμα που βασίζεται στην ιστορία δύο ανθρώπων. Δεν έχει δηλαδή όλα αυτά που έχουν οι απέναντι- πλούσια κουστούμια, σκηνικά, ίντριγκες, αλλαγές προσώπων. και εννέα ολόκληρα χρόνια δεν έχει φθορά.

Πόσο εύκολο είναι οι ισορροπίες σε μια εκπομπή που αφορά τα συναισθήματα;

Κρατάμε τις ισορροπίες, γιατί πάντα αυτός ήταν ο στόχος. Πότε δεν ήταν ο στόχος απλώς να πάει η εκπομπή καλύτερα στα νούμερα. Η αγωνία μου είναι μια καλύτερη εκπομπή ως αποτέλεσμα. Ασχέτως αν αυτό καταγράφεται στα μηχανάκια ή όχι. Τα νούμερα δεν ήταν για εμάς ποτέ το ζητούμενο. Το ζητούμενο ήταν να διατηρηθούν τα στοιχεία της ανθρωπιάς, της αλήθειας, της αξιοπρέπειας. Εγώ δεν έκανα καμία ιδιαίτερη προσπάθεια, ούτε έχω σπουδάσει κάτι σχετικό, απλώς φέρομαι στους ανθρώπους όπως θα ήθελα να μου φέρονται.

Τι πιστεύετε ότι δίνει δύναμη στους καλεσμένους σαν να εμφανιστούν στην τηλεόραση;

Η ανάγκη τους να βρουν το πρόσωπο που ψάχνουν. Ένα μεγάλο ποσοστό από αυτό έρχεται για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μαζί μου , γιατί ξέρει τα μαζί μου είναι πιο εύκολα. Ίσως κάποιοι από αυτούς να μπορούσαν να εντοπίσουν μόνοι τους το πρόσωπο που ψάχνουν αλλά η διαχείριση εκείνης της στιγμής, της πρωτιάς συνάντησης έπειτα από τόσα χρόνια, έπειτα από τόσα λάθη και σιωπή, είναι πάρα πολύ δύσκολη. Όταν έρχονται να το κάνουν μαζί μου και να το μοιραστούν, τους κάνει να νιώθουν πιο έτοιμοι, πιο σίγουροι.

Τους επισημαίνετε τα λάθη τους;

Νομίζω πως οι καλεσμένοι μου έρχονται με την επίγνωση ότι θα τους αντιμετωπίσω αντικειμενικά. Έτοιμοι για να ακούσουν κάποια πράγματα γιατί ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Έχουν δει την εκπομπή. Όμως, όλη αυτή η  διαδικασία είναι σαν αν εξωραΐζουν τα λάθη τους. Αυτή η δημόσια ομολογία είναι ένας τρόπος μεταμέλειας.

Υπάρχουν στιγμές στον » αέρα» που προσπαθείτε να συγκρατηθείτε;

Μόνιμα, αυτό που βλέπετε είναι το συγκροτημένο μου! Στο σπίτι ξεσπάω σε κλάματα ελεύθερα, όπως θέλω.

Συμμετείχατε στην ταινία » Το πουλί της Κύπρου» Υποκριτικό ντεμπούτο;

Ε! Εντάξει τώρα… Θα προτιμούσα να παίξω έναν άλλον ρόλο, έναν άλλο χαρακτήρα. Τώρα κάνω μόνο τον εαυτό μου, κάτι που συνέβη-κατά σενάριο μέσα στο πλατό, πάρα πολύ αστείο, μια πάρα πολύ ωραία φάρσα. Θα ήθελα κάποια στιγμή να υποδυθώ ένα πραγματικό ρόλο.

Θα θέλατε να παίξετε στο θέατρο ή στον κινηματογράφο;

Στον κινηματογράφο φυσικά!

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου ήταν σήμερα καλεσμένη στην εκπομπή «Μες στην Καλή Χάρα» και τόνισε, » Θέλω να παίξω ένα ρόλο»