Η αποκάλυψη για τις φιλανθρωπίες της Αλίκης! «Βοήθησε πολύ κόσμο, έκανε…»

«Εγώ την έζησα και όσο ήταν μαζί με τον Δημήτρη και μετά τον χωρισμό τους».

Συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και τη Μαρία Ανδρέου παραχώρησε ο Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος αποκάλυψε μεταξύ άλλων για το φιλανθρωπικό έργο της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Γιατί έχετε αδυναμία στον Τόλη Βοσκόπουλο;

Γιατί υπηρετούσαμε μαζί στην πολιτική αεροπορία. Ο Ανδρέας Μπάρκουλης, ο Τόλης κι εγώ. Τότε ήμουν στο θέατρο Παρκ του Κώστα Χατζηχρήστου σε μια επιθεώρηση των Σακελλάριου – Μιχαηλίδη. Μου λέει ο Χατζηχρήστος: «Δεν θα βάλεις το τραγούδι “Κάθε λιμάνι και καημός” στην παράσταση;» Και βγήκε η Κλειώ Δενάδρου, το τραγούδησε, με τον Βοσκόπουλο στο σεκόντο. Εκεί τον είδε ο Ζαμπέτας και τον έκανε αστέρι. Και μέσα από τη συνέντευξή μας θα ήθελα να στείλω τα θερμά περαστικά μου στον Τόλη, γιατί είναι παλικάρι.

Τι διέθετε η Αλίκη Βουγιουκλάκη που την έκανε σταρ;

Την Αλίκη την ήξερα από τον κινηματογράφο. Μια μέρα μου είπε: «Μαέστρο, δεν ανεβάζουμε το “Καμπαρέ”;» Της απάντησα «ναι» με όλη μου την καρδιά. Η Αλίκη ήταν εργάτρια, αγαπούσε πολύ το θέατρο και ήταν συνεπής και συνεργάσιμη. Από τις λίγες περιπτώσεις. Δεν έκανε τη σπουδαία, ήταν απλός άνθρωπος. Βοήθησε πολύ κόσμο, έκανε φιλανθρωπίες. Εγώ την έζησα και όσο ήταν μαζί με τον Δημήτρη και μετά τον χωρισμό τους. Ευεργέτησε κόσμο και κοσμάκη.