Η απάντηση του Ηλία Ψινάκη στη μήνυση του υπουργείου Πολιτισμού

Τι απάντησε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνος;

Ο Ηλίας Ψινάκης είναι ένας άνθρωπος μοντέρνος, με πολλές ιδέες και αρκετοί τον χαρακτηρίζουν εκκεντρικό και όχι άδικα. Μετά την ανακοίνωση  του, ότι θα θέσει υποψηφιότητα στο δήμο Μαραθώνος, έχει μειώσει της κοσμικές του εμφανίσεις και έχει επικεντρωθεί στην προεκλογική του εκστρατεία και στα ζητήματα του δήμου του.

Σαν καλός μάνατζερ, ξέρει να χειρίζεται καταστάσεις και γνωρίζει πολύ καλά τι να κάνει για να προβάλει τα θετικά στοιχεία της περιοχής. Έτσι πρόσφατα φωτογραφήθηκε στον αιγυπτιακό ναό της Μπρεξίδας, ο οποίος είναι 35 χιλιόμετρα από τη πλατεία Συντάγματος. Το αποτέλεσμα; Να λάβει μια μήνυση από το υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα απο τη Β» εφορία προϊστορικών και κλασσικών αρχαιοτήτων της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ανάμεσα σε αυτά που του χρεώνουν είναι ότι δε ζήτησε άδεια για τη φωτογράφηση που έκανε στον Αρχαιολογικό χώρο.

Φυσικά ο Ηλίας Ψινάκης δε «μασάει» από κάτι τέτοια και έδωσε την απάντηση του μέσω του λογαριασμού του στο facebook….

«Φίλοι μου
Υπάρχει μια μηνυτήρια αναφορά από την Αρχαιολογική υπηρεσία, η οποία προκύπτει από υπερβολική αντίδραση και είναι αβάσιμη και αδικαιολόγητη.
Ωστόσο με βοηθάει να πετύχω αυτό που ήθελα:
Να μάθει ο ελληνικός λαός την ύπαρξη ενός τόσο σημαντικού μνημείου, όπως ο αιγυπτιακός ναός στη Μπρεξίζα, 35 χιλ. από την Πλατεία Συντάγματος.
Προσπαθούν να έρθουν τουρίστες από όλο τον κόσμο και βλέπουν κάγκελα και χόρτα!
Αυτή η άθλια κατάσταση θα αλλάξει, όταν γίνω Δήμαρχος.
Θα πάω σε όλους τους εγκαταλελειμμένους αρχαιολογικούς χώρους και ας μου κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν!
Όσο για τους υπευθύνους, αντί να σπαταλούν χρόνο σε κυνήγι μαγισσών, να κάτσουν να σκεφτούν και να μου προτείνουν τι πρέπει να γίνει, προκειμένου να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση.
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση, με υγεία για όλους».

Διαβάστε ακόμα:

Ηλίας Ψινάκης: Το πιο συγκινητικό δώρο για τα γενέθλια του