Η απάντηση της ΕΡΤ στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Η δυσαρέσκεια του αρχηγού της ΝΔ και η ανακοίνωση από το Ραδιομέγαρο...

Δυσαρεστημένος έφτασε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, χθες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς είχε συζητηθεί σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης ένα δημοσίευμα που είχε αναφορές στο πρόσωπό του. Στην πορεία, προέκυψαν και άλλα ζητήματα που ενόχλησαν τον κύριο Μεϊμαράκη, όπως η σκηνοθεσία του debate και το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας εμφανιζόταν πιο ψηλός. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα τις αιχμηρές δηλώσεις του αρχηγού τη ΝΔ κατά της ΕΡΤ, μετά το τέλος της τηλεοπτικής μονομαχίας.

Η απάντηση της ΕΡΤ ήρθε με επίσημη ανακοίνωση μετά τις 2 τα ξημερώματα:

Η Διοίκηση της ΕΡΤ ευχαριστεί όλους, όσοι εργάσθηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή των debates των πολιτικών αρχηγών, έπειτα από πολλά χρόνια στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και ειδικότερα τους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετείχαν σε αυτήν.

Μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η ΕΡΤ ανταποκρίθηκε με συνέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό, υπηρετώντας τις δημοκρατικές αρχές και τους κανόνες δεοντολογίας στις εξαιρετικά αυξημένες απαιτήσεις για αντικειμενική και ισότιμη προβολή των θέσεων των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ δηλώνει ότι δεν προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των καλεσμένων στις ενημερωτικές εκπομπές της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμμερίζεται τις εκφραζόμενες από αυτούς απόψεις.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΡΤ υπηρετεί απαρέγκλιτα το θεσμικό της ρόλο.