Η Αντζελίνα Τζολί απευθύνει έκκληση για τους πρόσφυγες της Λιβύης

Δείτε την Αντζελίνα Τζολί στο πλευρό των προσφύγων της Λιβύης.

Στα σύνορα της Λιβύης με την Τυνησία βρέθηκε η Αντζελίνα Τζολί για να συναντήσει λίβυους πρόσφυγες που καταφθάνουν καθημερινά εκεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του UNHCR περίπου 400.000 άνθρωποι έχουν καταφύγει στη μεθόριο των δύο χωρών, εγκαταλείποντας την εμπόλεμη ζώνη. Η ηθοποιός συναντήθηκε μαζί τους και, με την επιστροφή της, μίλησε για τις σφοδρες μάχες, τις επιθέσεις και τις παρενοχλήσεις που της περιέγραψαν.

Στην επίσημη δήλωση της ως Πρέσβειρα η Τζολί αναφέρει: »Η διεθνής κοινότητα κάνει καλά που ενισχύει την εξαιρετική προσπάθεια αρωγής που καταβάλλει η Τυνησία. Όμως με 2.000 ανθρώπους να περνούν τα σύνορα καθημερινά, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να στερέψει η ροή της χρηματοδότησης, πρέπει να διατηρήσουμε την ορμή της». Και συνεχίζει κάνοντας έκκληση για τη λήψη μέτρων που θα επιτρέψουν την πρόσβαση στην Λιβύη για τον ΟΗΕ και  μη κυβερνητικές οργανώσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί βοήθεια, τροφή και ιατρικές προμήθειες, στους κατοίκους που παραμένουν εντός.

Η ίδια εξάλλου και ο συντροφός της, Μπραντ Πιτ, μέσα από το φιλανθρωπικό ίδρυμα που συντηρούν, το Jolie- Pitt Foundation, κάλυψαν τα έξοδα για μια πτήση 177 ανθρώπων και αγόρασαν ένα ασθενοφόρο για να συμβάλει στις τυνησιακές προσπάθειες για την παροχή βοήθειας στους τραυματίες.

Δείτε το βίντεο από την συνάντηση της Τζολί με τους πρόσφυγες όπου εκφράζει την φρίκη της για την κατάσταση, τους εύχεται να είναι η τελευταία φορά που ζουν κάτι τέτοιο και να επιστρέψουν στο σπίτι τους: