Η Αναστασία Κοτανίδου στο Live News – «Δώρον άδωρον τα επιπλέον μέτρα, αν δεν τηρούμε τα ήδη υπάρχοντα»

Αναστασία Κοτανίδου

Δείτε όλα όσα είπε στην εκπομπή “Live News” και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Η κυρία Αναστασία Κοτανίδου, επικεφαλής της Επιτροπής Συντονισμού και Ανάπτυξης ΜΕΘ μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική και τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση.

Έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε ξανά στη χώρα χθες Τρίτη, με 310 νέα, εκ των οποίων 30 σχετίζονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου.

Παράλληλα, σημειώθηκαν τρεις ακόμη θάνατοι, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό σε 313. Την ίδια στιγμή, μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν οι διασωληνωμένοι οι οποίοι ενώ το προηγούμενο 24ωρο ανέρχονταν σε 59, πλέον είναι 67.

Η κυρία Κοτανίδου ερωτηθείσα για την πιθανότητα να «μπλοκάρει» το σύστημα υγείας, σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, σημείωσε ότι αυτό εξαρτάται από το κατά πόσο οι πολίτες εφαρμόζουν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.

«Το αν θα φρακάρουν οι εντατικές για τον covid εξαρτάται από το αν θα τηρήσουμε τα μέτρα που έχουμε πάρει τόσο καιρό», υπογράμμισε συγκεκριμένα.

«Το να πέρνουμε νέα μέτρα και να μην τηρούμε αυτά που ήδη υπάρχουν είναι δώρον άδωρον», πρόσθεσε.

Σημείωσε δε ότι η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων έχει ανέβει σημειώνοντας ότι αυτό ήταν κάτι που οι ειδικοί είχαν επισημάνει από την πρώτη στιγμή. «Τα κρούσματα αυτή την στιγμή μοιράζονται μεταξύ των ανθρώπων 35-45 ετών και 65-80 ετών».

«Αυτή την στιγμή στις ΜΕΘ η πλειονότητα των ασθενών που μπαίνει είναι άνω των 65 ετών. Υπήρχε ένα διάστημα που είχαμε πιο νέους μέσα στις Μονάδες οι οποίοι πήγαν καλά και πλέον έχουμε μια αύξηση του ορίου ηλικίας», τόνισε.

Ενώ κλείνοντας, επέστησε την προσοχή στην εφαρμογή των μέτρων. «Να συμμορθωθούμε στα ήδη υπάρχοντα μέτρα και θα δούμε στην πορεία αν θα χρειαστούν επιπλέον».

Πηγή: Mega – Live News