Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου από τη Σουηδία στο Live News – «Μας λένε απλά να αποφύγουμε τα ταξίδια»

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου

Όσα είπε η παρουσιάστρια στον Νίκο Ευαγγελάτο...

Το απόγευμα της Δευτέρας η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου εμφανίστηκε μέσω skype στο «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μίλησε για τις αλλαγές που έχει φέρει ο κορονοϊός στην καθημερινότητα της  καθώς ζει και εργάζεται στη Σουηδία, στην οποία και επικρατεί η «ανοσία της αγέλης» χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ο αριθμός των θυμάτων είναι μέχρι στιγμής 146 νεκροί από τον κορονοϊό και πάνω από 4000 έχουν τον ιό αλλά, πρέπει να πω πως, αυτά δεν είναι αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία. Εγώ στο δικό μου κύκλο ξέρω πάνω από 10 άτομα που έχουν κορονοϊό και έχουν καλέσει επανειλημμένα σε νοσοκομεία και γιατρούς. Τους λένε απλά, «μείνετε στα σπίτια σας, μη τυχόν έρθετε εδώ πέρα και κολλήσετε κόσμο. Να μας καλέσετε μόνο όταν δεν θα μπορείτε πια να αναπνέετε». Οι Αρχές μάς προτείνουν απλά να αποφύγουμε τα ταξίδια το Πάσχα».

«Από την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή, που ξεκινούν εδώ οι άδειες του Πάσχα για τα παιδιά. Πρέπει να εξηγήσω, όμως, μια άλλη νοοτροπία με τους πολιτικούς να δείχνουν πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στους πολίτες θεωρώντας πως ο καθένας μας πρέπει να πάρει τη δική του ευθύνη. Να δείξει περισσότερη αλληλεγγύη με τις ευπαθείς ομάδες και θεωρούν μάλιστα αρκετά λαϊκιστικά τα πολύ σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί σε άλλες χώρες» συμπλήρωσε η γνωστή δημοσιογράφος.

Επίσης η δημοσιογράφος ομολόγησε πως οι Αρχές έχουν προτείνει «κοινωνική απομάκρυνση» αλλά μάσκα δεν έχει δει μέχρι στιγμής ούτε μία σε άνθρωπο που κυκλοφορεί στο δρόμο.

Μια διαφορετική ανταπόκριση από την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου και την Σουηδία…