Η Αυστραλία δείχνει το δρόμο για το ελληνικό Master Chef Junior

Διαβάστε πως θα είναι το παιδικό μαστερ σεφ

Το νέο μαγειρικό παιχνίδι είναι ίδιο με το «Μάστερ Σεφ» και παίζεται εδώ και δύο σεζόν στην Αυστραλία, όπου γνωρίζει πολύ μεγάλη επιτυχία. Σ’ αυτό μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας από 8 μέχρι και 13 χρονών και ήδη οι λιλιπούτειοι μάγειρες ακονίζουν τα πλαστικά μαχαίρια τους, καθότι για λόγους ασφαλείας δεν θα χρησιμοποιηθούν κανονικά μαγειρικά σκεύη.

Στην Αυστραλία, απ’ όπου μας έρχεται το τηλεπαιχνίδι, έγινε χαμός και περισσότερα από πέντε χιλιάδες παιδιά έκαναν αίτηση να συμμετάσχουν. Κριτής και μεγάλος σταρ στην Αυστραλία είναι ο δικός μας Ελληνας Γιώργος Καλομπάρης.

Το παιδικό «Μάστερ Σεφ» έχει διαφορετικούς κανόνες από το… αντρικό, καθότι συμμετέχουν παιδιά και δεν θα υπάρχει έντονα το στοιχείο του ανταγωνισμού, όπως και θα λείπουν τα ριάλιτι στοιχεία.

Ετσι, λοιπόν, κάθε εβδομάδα δεν θα αποχωρεί ένας τζούνιορ παίχτης αλλά μόλις αποφασιστεί ποια θα είναι η τελική δωδεκάδα θα αποκλειστούν όλοι μαζί οι παίχτες που δεν κατάφεραν να προκριθούν. Κάθε λιλιπούτειος μάγειρας που δεν θα συνεχίζει στον διαγωνισμό θα λαμβάνει πλήθος δώρων.

Στο παιχνίδι δεν θα υπάρχουν ο ανταγωνισμός και η αγωνία του αποκλεισμού και σκοπός δεν είναι να βρεθεί ο επόμενος «Μάστερ Σεφ». Αυτό που θα δουν οι τηλεθεατές θα είναι μικρά παιδιά να μαγειρεύουν και να προκαλούν έκπληξη με τις δυνατότητες και ικανότητές τους στη γαστρονομία. Και γι’ αυτό το παιχνίδι έχει καταφέρει να συναρπάσει το τηλεοπτικό κοινό της Αυστραλίας και να σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις κάτι που θεωρείται βέβαιο ότι θα συμβεί και στην Ελλάδα.

Στην ελληνική βερσιόν του «Τζούνιορ Μάστερ Σεφ» αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα οι «οντισιόν» αφού έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τα γυρίσματα για το παιχνίδι τον Απρίλιο. Θα βγει στον αέρα από την επόμενη σεζόν, τον Οκτώβριο, και θα ενταχθεί -κατά πάσα πιθανότητα- στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, στο πράιμ τάιμ δηλαδή.

Η παραγωγή του «Τζούνιορ Μάστερ Σεφ» ενδιαφέρεται περισσότερο να «κλείσει» η κριτική επιτροπή αφού θεωρεί πως αυτή είναι η επιτυχία του σόου. Λουκάκος, Λαζάρου και Σκαρμούτσος αναμένεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, να είναι και πάλι στις καρέκλες τους. Βέβαια δεν έχουν πέσει ακόμα οι υπογραφές, αλλά θεωρείται διαδικαστικό το θέμα.

Για την παρουσίαση μέχρι πριν από μία εβδομάδα θεωρούνταν επικρατέστερη η φιναλίστ του «Just the two of us», Μαρία Μπεκατώρου, αλλά σύμφωνα με τις φήμες – αφού δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από το κανάλι για το αν υπήρχε συμφωνία και μετά ήρθε το διαζύγιο – απομακρύνεται το ενδεχόμενο συνεργασίας της ξανθιάς παρουσιάστριας με το Μεγάλο Κανάλι γιατί – σύμφωνα με τις φήμες πάντα – έχει υπερεκτεθεί στο «γυαλί». Και στην ελληνική βερσιόν του παιχνιδιού μαγειρικής για παιδιά δεν θα δούμε ριάλιτι στοιχεία επειδή εμπλέκονται μικρά παιδιά, η παραγωγή του σόου θα είναι εξαιρετικά προσεγμένη.

Λευτέρης Μπιντέλας
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ