H Aθηνά Οικονόμακου περιγράφει πως έφτασε ένα βήμα πριν την υπερκόπωση!

Σήμερα, στις 17:40 στο ''Όλα για την υγεία μου''

Η εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί σήμερα διερευνά τις αιτίες που προκαλούν κόπωση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ανάλογα με την αιτία, η κούραση μπορεί να είναι σωματική, πνευματική ή ψυχογενής. Τα παθολογικά αίτια που ευθύνονται για κόπωση είναι στο 6% του γενικού πληθυσμού ο υποθυρεοειδισμός, στο 9% των γυναικών η σιδηροπενική αναιμία και στο 18% των ανδρών η υπνική άπνοια, ενώ η κούραση μπορεί να εκδηλώνεται ως παρενέργεια συγκεκριμένων φαρμάκων ή να αποτελεί σύμπτωμα του καρκίνου.

Οι επιστήμονες διαχωρίζουν την κόπωση από το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και το σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης (burn out), εξηγούν γιατί η κακή διατροφή αλλά και οι δίαιτες «κουράζουν» τον οργανισμό και μιλούν για όλα τα νεότερα δεδομένα για την αντιμετώπιση της κόπωσης.

Προσκεκλημένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η γνωστή ηθοποιός Αθηνά Οικονομάκου, η οποία περιγράφει πώς έφθασε ένα βήμα πριν την υπερκόπωση, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί αρνητικά, όχι μόνο ο οργανισμός της, αλλά και η ψυχολογία της.