Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη – Σκότωσε με 23 μαχαιριές την 48χρονη σύζυγό του

Θεσσαλονίκη

Οι γειτόνισσες της αδικοχαμένης γυναίκας στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης παραμένουν συγκλονισμένες.

Έχουν περάσει λίγες ώρες από το στυγερό έγκλημα και ο καθ’ ομολογίαν δράστης με χειροπέδες και αλεξίσφαιρο γιλέκο οδηγείται στον εισαγγελέα, με την τραγική είδηση για την 14η γυναικοκτονία στη χώρα από την αρχή της χρονιάς, να κρατάει ανάστατη τη γειτονιά του.

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης σοκάρει. Ο 49χρονος μαχαίρωσε 23 φορές τη γυναίκα του στον θώρακα, την κοιλιά, στα πόδια και τα χέρια, με την 48χρονη να αφήνει την τελευταία της πνοή στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού τους, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ο δράστης είπε στους αστυνομικούς πως σκότωσε τη γυναίκα του επειδή πίστευε ότι τον απατούσε. Όπως φαίνεται όμως, τα πραγματικά αίτια του φονικού κρύβονται στα σοβαρότατα ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια και στο γεγονός πως δεν ακολουθούσε την αγωγή των γιατρών του.

Ο συζυγοκτόνος επιτέθηκε στην άτυχη γυναίκα το βράδυ της Κυριακής. Αφού την σκότωσε, πήγε και παραδόθηκε στους αστυνομικούς. Αστυνομικοί πηγαίνουν στο σπίτι που τους υποδεικνύει και αντικρίζουν την άτυχη γυναίκα κατακρεουργημένη στην κρεβατοκάμαρα.

Κάτοικοι της περιοχής τονίζουν πως δεν άκουσαν κάποιον θόρυβο που να τους βάλει σε σκέψεις. Όπως λένε όμως, το τελευταίο διάστημα έβλεπαν τους καυγάδες του ζευγαριού να πυκνώνουν, χωρίς πάντως να βάζουν στο μυαλό τους την τροπή που θα έπαιρναν τα πράγματα.

O 49χρονος συζυγοκτόνος είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική δύο φορές.

Όπως έγινε γνωστό, τον Απρίλιο του 2020 είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει με χάπια και παρέμεινε σε ψυχιατρικό κέντρο για 20 μέρες. Πήρε εξιτήριο, με την προϋπόθεση να ακολουθεί την αγωγή που του είχαν χορήγησαν οι γιατροί, αλλά πολύ γρήγορα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

Ο γιος του 49χρονου βλέπει το πρόβλημα και ζητάει από τις εισαγγελικές Αρχές να διατάξουν τον εγκλεισμό του πατέρα του. Στα τέλη του 2020 νοσηλεύεται για 10 μέρες, και παίρνει εξιτήριο, χωρίς να ακολουθεί τη θεραπευτική αγωγή.

Γίνεται επικίνδυνος, κατακλύζεται από εμμονές και στοχοποιεί τη γυναίκα του, που χθες βράδυ δεν είχε περιθώρια να γλιτώσει.

Σε βάρος του συζυγοκτόνου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

«Σαν αδερφή την είχα, με πόνεσε»
Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γιάννης Ζηνωνίδης, στενός φίλος της άτυχης 48χρονης, περιγράφει τη δολοφονηθείσα ως ήπιων τόνων άνθρωπο που δεν έδινε ποτέ διακίωμα.

«Την γνωρίζω από το ’97, πριν γνωρίσει αυτόν τον άνθρωπο. Δεν μπορώ να πω ότι τον συμπάθησα ποτέ και πάντα όσες φορές και αν τη ρώτησα τι γίνεται, ποτέ δε μου έκανε μια συζήτηση να μου πει για κάποιο πρόβλημα. Δεν έκανε το παραμικρό παράπονο για τον άντρα της».

Ο κ. Ζηνωνίδης σημειώνει ότι ποτέ η 48χρονη δεν έδωσε την παραμικρή υποψία ότι ο γάμος της δεν πηγαίνει καλά.

«Σαν αδερφή την είχα, με πόνεσε», είπε με δάκρυα στα μάτια ο φίλος της άτυχης γυναίκας.

Πηγή: Mega – Live News