Γυναικοκτονία στη Λάρισα: «Σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα» και ο συγκεκριμένος συζυγοκτόνος

Λάρισα

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Κωνσταντίνος Γαλανός, ο οποίος ανέλαβε συνήγορος υπεράσπισης του 54χρονου που δολοφόνησε την σύζυγό του στη Λάρισα, στην τελευταία -χρονικά- γυναικοκτονία που καταγράφεται στη χώρα μας.

«Ανέλαβα την υπεράσπιση του 54χρονου. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων και πήραμε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στις 11:00 το πρωί», είπε αρχικά ο δικηγόρος και στην συνέχεια εξήγησε το πώς φτάσαμε στην γυναικοκτονία, ακολουθώντας την… πεπατημένη των τελευταίων ημερών και λέγοντας πως ο πελάτης του έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

«Το ζευγάρι ήταν σε διάσταση. Το Σάββατο πήγε στο χωριό για να μπορέσουν να δουν τα παιδιά του τη μητέρα τους, καθώς το μικρότερο παιδί, το 13χρονο, το φρόντιζε κυρίως ο ίδιος. Η σύζυγος το είχε αφήσει στον ίδιο να το φροντίζει. Το είχε άτυπα υπό τη δική του επιμέλεια.

Χθες το πρωί ο 54χρονος και το θύμα είχαν ένα έντονο λεκτικό και φραστικό επεισόδιο μεταξύ τους, αυτός μετά από αυτό πήρε ένα όπλο και τη σκότωσε. Δεν είναι καθόλου ψύχραιμος και σε καθόλου καλή ψυχολογική κατάσταση. Ο 54χρονος λαμβάνει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα αντικαταθλιπτική και αντιψυχωσική αγωγή, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα υπήρξε κάποιο σοβαρό επεισόδιο πριν από περίπου 20 μέρες και είχε οδηγηθεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο της Αθήνας, όπου του διπλασιάστηκε και η δόση των φαρμάκων», είπε.

Ολοκληρώθηκε εν τω μεταξύ η ιατροδικαστική έρευνα από την κα Ρουμπίνη Λεονταρή στο άψυχο σώμα της 43χρονης από τη Σωτηρίτσα.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, η έρευνα επιβεβαίωσε τα όσα έδειξε η αυτοψία κατέδειξε επτά βολές στο σώμα της άτυχης γυναίκας, οι περισσότερες εκ των οποίων κοντά στην θωρακική χώρα και ένα στη μετωπιαία. Σύμφωνα με την κα Λεονταρή τα τραύματα ήταν συγκεντρωμένα και υποδεικνύουν την αθρωποκτόνα πρόθεση.

Πηγή: Newsit