Γρηγόρης Βαλλιανάτος: «Ήρθατε στην τηλεόραση και δεν το γνωρίζετε αυτό;»

Γρηγόρης Βαλλιανάτος

Αμηχανία και ένταση στον αέρα της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Οι Δεκατιανοί» βρέθηκε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος. Το πρωί του Σαββάτου (16/12) ο γνωστός δημοσιογράφος και ακτιβιστής κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών, στους οποίους έδειξε πως η Εκκλησία θα δείξει επιείκεια, αν και αντιτίθεται σθεναρά στο κομμάτι της τεκνοθεσίας.

«Αυτός που γεννιέται 25 Δεκεμβρίου συνήθως είναι αυτός που ήρθε για να αλλάξει όχι μόνο τη σύνθεση της κοινωνίας αλλά και τον κόσμο όλο. Άρα είναι στα όρια της βλασφημίας η δήλωσή του. Να πω ότι υποκριτικά δέχθηκε τη συμβίωση, γιατί ήδη πάρα πολλοί ιερείς έχουν κάνει σύμφωνο συμβίωσης, ενώ δεν επιτρεπόταν. Άρα δεν είναι τόσο αθώα όλα αυτά», σχολίασε αρχικά ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος αμέσως μετά την προβολή των δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου.

«Εσείς ξέρατε ότι έκαναν σύμφωνο συμβίωσης παπάδες για τους εαυτούς τους; Το μάθατε τώρα. Δημόσια είναι τα ονόματα στα δημαρχεία γίνονται», σημείωσε ο δημοσιογράφος, προκαλώντας αμηχανία στον αέρα της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ.

«Εδώ και 40 χρόνια υφιστάμεθα μία αδικία. Έγινε ένας νόμος το ’82 που έβγαλε από το κείμενό του τα φύλα των μελλονύμφων. Επί 40 χρόνια αυθαίρετα η Πολιτεία μας αποκλείει. Μου κάνει εντύπωση που ο Αρχιεπίσκοπος ενοχλείται από την υιοθεσία. Εδώ νομίζω ότι είναι η καρδιά του προβλήματος.

Ενοχλείται από την πιθανότητα 1 από τα 2.000 παιδιά που είναι σε ιδρύματα να έχουν την αγάπη ανθρώπων που μία ειδική επιτροπή έχει κρίνει ότι είναι κατάλληλοι. Αυτοί που λένε για την πυρηνική οικογένεια, πέρα από την ψυχολογία, πρέπει να ξέρουν ότι οι υιοθεσίες δεν μπορούν να είναι δύο ταχυτήτων. Κάποτε η Εκκλησία θα ζητήσει συγγνώμη για αυτό, εγώ ίσως να μη ζω μέχρι τότε βέβαια», επισημαίνει στη συνέχεια ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

«Ο Μάνος Χατζιδάκις ήταν έγγαμος όταν υιοθέτησε; Όχι. Άρα; Δεν υπάρχει νόμος; Τότε έδειξαν μεγαλοκαρδία και μετά μίκρυνε η καρδιά τους πάλι; Το γνωρίζετε ότι υπάρχει νόμος που ρυθμίζει τον ρόλο της παρένθετης μητέρας στην Ελλάδα; Ήρθατε στην τηλεόραση και δεν το γνωρίζετε αυτό;», τόνισε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος στη συνέχεια της συζήτησης στο πάνελ των «Δεκατιανών».