«Γολγοθάς» το άνοιγμα της αγοράς, «σταύρωση» στα νοσοκομεία

Στον «πάγο» μπαίνουν όπως φαίνεται μέχρι το Πάσχα τα επόμενα βήματα για την επαναλειτουργία της αγοράς. Τη Δευτέρα ανοίγουν τα λύκεια με αυστηρά μέτρα και self tests.

Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές του Λυκείου από την Δευτέρα 12 Απριλίου με υποχρεωτικά τα self test δύο φορές κάθε εβδομάδα. Μετά το Πάσχα πάει το άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών, ενώ μετά το Πάσχα θα ανοίξει και η εστίαση όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Τα σταθερά υψηλά κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι δίνουν το δικό τους «ρυθμό» στα επόεμνα βήματα για το άνοιγμα. Μαγαζάτορες και αρκετοί ειδικοί πάντως λένε πως αν ανοίξουν τα καταστήματα θα πέσουν και δεν θα ανέβουν οι δείκτες, επειδή ο κόσμος θα πάψει να μαζεύεται και να συγχρωτίζεται σε σπίτια

Χτες πάντως τα κρούσματα ήταν 3.445 κατεγράφησαν 75 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι ήταν 749 ασθενείς.

Αγώνας δρόμου για Πάσχα στο χωριό

Ο λόγος είναι πως σήμερα η επιδημιολογική κατάσταση δεν επιτρέπει το άνοιγμα παρότι η κυβέρνηση θα ήθελε να ανοίξει και η εστίαση.

«Δική μας επιθυμία στο υπουργείο Ανάπτυξης είναι να ανοίξουν τα καταστήματα και σε αυτές τις περιοχές αλλά δεν πρόκειται να κινηθούμε αυτόνομα θα περιμένουμε την απόφαση της επιτροπής εξετάζοντας τα δεδομένα και αυτής της εβδομάδας. Εμείς θα θέλαμε να ανοίξουν από την επόμενη Δευτέρα» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας. Με δεδομένο πως η εστίασης και ο τουρισμός πάνε για μετά το Πάσχα και τον Μάιο θα ακολουθήσει ο τουρισμός το μεγάλο crash test είναι το άνοιγμα των μετακινήσεων το Πάσχα.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης λέει πως λίγο πριν την μεγάλη εβδομάδα θα παρθούν οι αποφάσεις. «Με βάση βεβαίως την εισήγηση της επιτροπής για το κατά πόσο θα επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις κατά την διάρκεια του Πάσχα» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Οι ειδικοί όμως ήδη προετοιμάζουν την ψυχολογία του κόσμου πως δεν υπάρχει λόγος να απαγορευτεί το Πάσχα στο χωριό.

Η αισιοδοξία των ειδικών είναι πως από τις 20 Απριλίου θα αποκλιμακωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Γιατι αισιοδοξούν; Επειδή η πρόβλεψη είναι πως απ’ο τις 20 απριλίου θα αρχίσει η αποκλιμάκωση οπότε στος 2 ΜΑίου που είναι το Πάσχα τα επιδημιολογικά δεδομένα θα είναι ακλύτερα

Η κυβέρνηση σημειώνει πάντως πως δεν θα δει μόνο έναν δείκτη αλλά και άλλους για να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Μεγάλη η πίεση στα νοσοκομεία

Η κατάσταση σήμερα στα νοσοκομεία είναι πάντως δύσκολη και οι γιατροί δεν μασάνε τα λόγια τους περοιγράφοντας έναν δύσκολο… Γογλοθά.

Χτες υπήρξε ρεκόρ με 670 εισαγωγές και συνολικά οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό έφτασαν στους 5.486. Στην Αττική οι νοσηλευόμενοι ειναι 2.508, με τους 401 να είναι διασωληνωμένοι. Πλέον θεωρείται βέβαιο πως νοσοκομείο Covid θα γίνει και το «Κωνσταντοπούλειο-Αγία Όλγα».

Τι μπορεί να αλλάξει άμεσα; Στην κυβέρνηση πιστεύουν πως ο εντοπισμός θετικών με τα self tests θα περιρίσει την διασπορά, η μικρότερη διασπορά θα βοηθήσει τα νοσοκομεία να ορθοποδήσουν και έτσι τα ανοίγματα θα είναι δυνατό να γίνουν.

Πηγή: Mega – Live News