Γλυκά Νερά: «Φίλοι» στη φυλακή ο πιλότος και ο ιερέας που έριξε βιτριόλι

Γλυκά Νερά

Όσα νέα έρχονται στο φως για τον δολοφόνο στα Γλυκά Νερά, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

«Ο πελάτης μου είναι προσωρινά κρατούμενος. Άλλαξε πτέρυγα για δύο ημέρες. Πήγε από το ψυχιατρείο σε άλλη πτέρυγα λόγω καραντίνας» λέει στο newsit.gr ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, συνήγορος του ιερέα που προφυλακίστηκε για το βιτριόλι στη Μονή Πετράκη. Και αποκαλύπτει ότι έχει φιλικές σχέσεις με τους άλλους κρατούμενους, ανάμεσά τους και ο πιλότος από τα Γλυκά Νερά.

«Από εχτές έχει επιστρέψει πάλι στο ψυχιατρείο. Υπάρχει γενικά πολύ μεγάλος σεβασμός των κρατουμένων προς τον πελάτη μου. Τον σέβονται τον εμπιστεύονται, συζητούν συνεχώς μαζί του. Τον βλέπουν ως έναν άνθρωπο που μπορεί να τους εξομολογήσει και να μοιραστούν μαζί του ψυχολογικά τις αιτιάσεις των ποινικών αδικημάτων που έχει κάνει ο καθένας. Γενικά η αντιμετώπισή τους είναι πολύ ανθρώπινη και έχει φιλικές σχέσεις σχεδόν με όλους. Οι ίδιοι πηγαίνουν για να τους εξομολογήσει» λέει ο δικηγόρος στο newsit.gr.

Για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, τον οποίο φήμες ήθελαν να έχει εξομολογήσει κιόλας ο ιερέας, είπε ο δικηγόρος του: «Ο πελάτης μου, μου μετέφερε ότι είχε σχέσεις με όλους και με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Δεν μπορώ να σας μεταφέρω αν το εξομολόγησε διότι δεν το γνωρίζω. Υπάρχει και το απόρρητο του ιερέως και του εξομολογούμενου. Τι έχει γίνει μεταξύ τους ο ξέρουν μόνοι οι ίδιοι. Αυτό το ξέρει μόνο ο ίδιος αν τον εξομολόγησε. Ότι υπήρξε επαφή υπήρξε. Ξέρω όμως πως αρκετοί κρατούμενοι του ζήτησαν να τους εξομολογήσει» είπε στο newsit.gr ο δικηγόρος του ιερέα.

Για το νομικό κομμάτι της υπόθεσης του ιερέα, διευκρίνισε: «Εμείς τώρα περιμένουμε να δούμε τι θα δείξει η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη η οποία έχει διενεργηθεί κατά ένα βαθμό. Περιμένουμε την υπόλοιπη έκθεση. Την έκθεση στο σύνολο θα την έχουμε σε 10 μέρες. Θα δούμε σε τι ποσοστό είναι η ψυχιατρική του νόσος και κατά πόσο θα θεωρηθεί ως ακαταλόγιστος ολοκληρωτικά η αν μέρη θα χαρακτηριστεί με ελαττωμένη ικανότητα καταλογισμού. Και οι δύο περιπτώσεις μειώνουν την ποινή του αδικήματος που έχει διαπράξει. Η βαριά σκοπούμενη βλάβη κατά συρροή τιμωρείται από 5 έως 10 έτη. Αποφύγαμε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας στο οποίο επιβάλλεται ποινή έως 20 έτη. Νομικά έχουμε έτσι και αλλιώς την πρώτη νίκη».

Πηγή: newsit.gr