Γκλέτσος: Θα συνεχίσω τον αγώνα μέχρι τέλους

Βίντεο1: Οι πρωινές κινητοποιήσεις, Βίντεο2: Η αναγγελία της σύλληψης, Βίντεο3: Η αντιπολύτευση και οι δηλώσεις συμπαράστασης.

Το χρονικό της σύλληψης

Από το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται στο σημείο οι κάτοικοι της περιοχής, ενώ λίγο αργότερα μηχανήματα του δήμου γκρέμισαν και πάλι τις μπάρες και δημιούργησαν σημεία πρόσβασης των αγροτικών δρόμων στο κύριο εθνικό δίκτυο παρακάμπτοντας τα διόδια της Πελασγίας.

Οι κάτοικοι παραμένουν στην περιοχή προκειμένου τα συνεργεία της εταιρίας να μην επανατοποθετήσουν το στηθαίο και υπογραμμίζουν πως θα μείνουν εκεί μέχρι το βράδυ. Αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί ένα ''μπάι-πας'' και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έτσι ώστε, όσοι το επιθυμούν, να αποφεύγουν τα διόδια της Πελασγίας.

Ο Απόστολος Γκλέτσος παραπέμφθηκε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λαμίας, όταν το μεσημέρι της Δευτέρας (10-01-2011) με τη βοήθεια συνεργείων του δήμου γκρέμισε τις προστατευτικές μπάρες των διοδίων, δημιουργώντας παράπλευρο δρόμο, ώστε οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας να έχουν ελεύθερη διέλευση χωρίς να πληρώνουν.

Οι δηλώσεις του Γκλέτσου μέσα από την φυλακή:

«Ο αγώνας μας για ελεύθερη διέλευση των πολιτών του Δήμου Πελασγίας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους! Όσο για το τι ακολούθησε σήμερα ώστε να γίνει η σύλληψή του σε διαφορά με τη χθεσινή μέρα: «Σήμερα μάλλον ακολούθησαν μηνύσεις. Δεν έχω πάει ακόμη στον εισαγγελέα για να ξέρω. Σε λίγο αναμένεται να οδηγηθώ και να μάθω.»