Γιώργος Ζάμπας: Ο «Παντελίδης» του Νίκου Βούτση διορίστηκε σύμβουλος του προέδρου της Βουλής

Τα πρωινά περνά το κατώφλι του Κοινοβουλίου για να εργαστεί ως μετακλητός υπάλληλος, ενώ το βράδυ διασκεδάζει με δικά του άσματα, αλλά και επιτυχίες άλλων καλλιτεχνών, τους θαμώνες κέντρων εν μέσω λουλουδοπόλεμου.

Νεαρός τραγουδιστής φαίνεται πως συγκαταλέγεται στους στενούς συνεργάτες του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. Πρόκειται για τον Γιώργο Ζάμπα. Όπως αποκαλύπτει ο Άρης Δρόσος στο Secret των Παραπολιτικών: «Με στυλ που θυμίζει Παντελή Παντελίδη, ο οποίος είναι και το είδωλό του, όπως λέει στις παρέες του, ο Γιώργος Ζάμπας προσπάθησε πολύ, αλλά δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να κάνει την καριέρα του δημοφιλούς καλλιτέχνη. Κάπως έτσι, μιας και είναι ακόμα νέος, είπε να βρει και δεύτερη δουλειά, αφού και τα κονέ του στο κυβερνητικό στρατόπεδο θα μπορούσαν να του ανοίξουν διάπλατα μια πόρτα στη δισκογραφία και στα κορυφαία στέκια της αθηναϊκής νύχτας…
Η τοποθέτηση του νεαρού τραγουδιστή στο επιτελείο του κ. Βούτση δεν φαίνεται, πάντως, να είναι τυχαία, καθώς η οικογένειά του έχει στενούς δεσμούς με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο πατέρας του, κορυφαίος πολιτικός μηχανικός της Αθήνας, ήταν στο παρελθόν στέλεχος και δραστήριο μέλος του Συνασπισμού και υποψήφιος της παράταξης του ΣΥΝ στο ΤΕΕ. Ο λόγος για τον Κώστα Ζάμπα, ο οποίος έχει ως κύρια επαγγελματική και επιστημονική δραστηριότητα τον τομέα της αποκατάστασης μνημείων… Από το 2007 έως και το 2008 μελέτησε και επέβλεψε το έργο της μεταφοράς των εκθεμάτων από το Μουσείο του Βράχου της Ακρόπολης στο νέο μουσείο. Το πρωί της Κυριακής 14 Οκτωβρίου 2007 ο κ. Τσίπρας είχε βρεθεί στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα και είχε παρακολουθήσει την έναρξη της εναέριας μεταφοράς των εν λόγω εκθεμάτων, ύστερα από πρόσκληση του κ. Ζάμπα.
Μπορεί ο γιος του γνωστού πολιτικού μηχανικού να απασχολείται με αρκετά γραφειοκρατικά ζητήματα στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, ωστόσο όσοι τον έχουν ακούσει να τραγουδά αναφέρουν ότι αποτελεί ένα νέο, ανερχόμενο αστέρι του λαϊκού πενταγράμμου, με ιδιαίτερη και χαρακτηριστική φωνή, έχοντας πλούσιο βιογραφικό.