Γιώργος Στεργίου: Μυστήριο η εξαφάνιση του οδηγού ταξί…

Οδηγός ταξί

Το σημείωμα - γρίφος και τα περίεργα μηνύματα…

Έναν πραγματικό Γολγοθά φαίνεται πως ανεβαίνει από το καλοκαίρι η οικογένεια του Γιώργου Στεργίου, του 45χρονου οδηγού ταξί που αγνοείται από την Αιδηψό. Από τον περασμένο Ιούλιο που κάτι το ιδιαίτερο τον απομάκρυνε από το σπίτι του, κανείς δεν άκουσε το παραμικρό γι’ αυτόν. Σε ένα σημείωμα που άφησε πίσω του, έκανε γνωστό ότι θα επέστρεφε σύντομα.

«Δεν έψαξε η Σήμανση σπίτι και Ι.Χ…»

Η άλλη του αδελφή Ελένη, τον καλούσε στο τηλέφωνο και καθώς δεν απαντούσε, ανησύχησε και πήγε σπίτι του. Βρήκε το ταξί του παρκαρισμένο σε διαφορετικό σημείο απ’ ότι συνήθιζε.

«Η σήμανση δεν το ερεύνησε, αλλά ούτε και το σπίτι του. Βρήκαμε το κλειδί του έξω από την πόρτα, που συνήθως δεν το άφηνε. Μπήκαμε μέσα με το φακό γιατί φοβόμασταν για το τι θα αντικρίσουμε. Από τότε ξεκίνησε ο Γογλοθάς μας», είπε στο «Τούνελ».

Το σημείωμα – γρίφος και τα περίεργα μηνύματα…

Ο αγνοούμενος είχε αφήσει στο τραπέζι του σπιτιού του ένα σημείωμα και ενημέρωνε τους οικείους του πως έφυγε για κάποια ξαφνική δουλειά και θα επέστρεφε σύντομα.

Το «Τούνελ» με την αδελφή του βρέθηκε στο σπίτι του στην Αιδηψό. Η σήμανση δεν το ερεύνησε.

Ο Γιώργος πριν χαθεί είχε στείλει κάποια περίεργα μηνύματα στην πρώην σύζυγο του, που βρισκόταν στο εξοχικό της στην Αιδηψό.

Πρώην σύζυγος: «Με ενοχλούσε μες στη νύχτα…»

Το «Τούνελ» εντόπισε την πρώην σύζυγο του αγνοούμενου η οποία έλαβε γραπτά μηνύματα από τον ίδιο, λίγο πριν χαθεί.

«Όσες φορές και να είχαμε μιλήσει στα τρία χρόνια που χωρίσαμε, ζήτημα να είχα λάβει μια φορά γραπτό μήνυμα. Μου έκανε εντύπωση που έστειλε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια τότε βρισκόταν στην εξοχική κατοικία που διατηρεί στην Αιδηψό, κάτι που πρέπει να γνώριζε ο αγνοούμενος.

«Ενάμισι με δυο μήνες πριν χαθεί μου είχε ζητήσει χρήματα. Μου είχε κάνει εντύπωση γιατί τότε τσαντίστηκε που δεν του τα έδωσα. Του είχα μιλήσει άσχημα. Λυπάμαι για την εξαφάνιση, ελπίζω να είναι καλά», είπε στο «Τούνελ».

«Είμαι ο τελευταίος που μίλησα μαζί του…»

Ο Νίκος, ξάδελφος του αγνοούμενου, είναι ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε μαζί του πριν χαθούν τα ίχνη του. Το απόγευμα της ημέρας που εξαφανίστηκε τον πήρε τηλέφωνο και ήταν ιδιαίτερα ταραγμένος. «Δεν είχε καμία σχέση με τον Γιώργο που ήξερα γιατί μιλάγαμε δυο και τρεις φορές την ημέρα», είπε χαρακτηριστικά στο «Τούνελ».

Το τελευταίο στίγμα από το κινητό τηλέφωνο του αγνοούμενου, το κατέγραψε κεραία κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένη περιοχή κοντά στο σπίτι του. Ήταν λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα της Κυριακής, αμέσως μετά την τελευταία επικοινωνία με τον ξάδελφο του.

«Θα έφευγε ξημερώματα με άγνωστο Ι.Χ…»

Η αδελφή του αγνοούμενου όταν έμαθε για την εξαφάνιση του, πήγε αναστατωμένη στο σπίτι του για να ψάξει στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν μια απάντηση στο τι του είχε συμβεί.

«Τελευταία μάθαμε ότι είχε ανταλλάξει κάποια μηνύματα με την πρώην σύζυγο του και φοβόμαστε μήπως την είδε εδώ και του τη βίδωσε…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ξάδελφος του τον είδε για τελευταία φορά Σάββατο, μια μέρα πριν εξαφανιστεί. Τον ενημέρωσε για την πρόθεση του να ταξιδέψει τα ξημερώματα της επομένης στην Αθήνα με κάποιο ΙΧ. Δεν ανέφερε όμως με ποιο…

«Δεν  έχει δώσει σε κανέναν στίγμα. Ήμασταν κοντά οι δυο μας και δε μου είχε πει πως κάτι τον απασχολούσε. Μου είχε αναφέρει πως γνώρισε μια κοπέλα από τη Χαλκίδα και διατηρούσε κάποια σχέση, όμως δε μου είπε ποτέ όνομα, ούτε πια ήταν», είπε στο «Τούνελ» ο ξάδελφος του αγνοούμενου.

«Ανησυχούμε, πέσαμε απ’ τα σύννεφα»

Στενός φίλος και συνάδελφος μίλησε στο «Τούνελ» μέσα από το ταξί του, για την εξαφάνιση του Γιώργου Στεργίου.

«Περίπου είκοσι μέρες πριν χαθεί, είχα παρατηρήσει αλλαγή στην συμπεριφορά του. Κάτι τον απασχολούσε τον τελευταίο καιρό έντονα και είχε χάσει το χιούμορ του. Κι εμείς έχουμε εκπλαγεί, έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Δεν ξέρουμε τι να υποθέσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: anikolouli.gr