Γιώργος Παπαχρήστος: «Μάτωσε το πρόσωπο μου, έλεγε στον μπράβο του να με σκοτώσει»

Γιώργος Παπαχρήστος

"Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί έγινε αυτό. Έχω γράψει για αυτόν ό,τι έχει γράψει και ο υπόλοιπος ελληνικός Τύπος".

Ο αρθρογράφος και Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας «Τα Νέα», Γιώργος Παπαχρήστος, δέχτηκε επίθεση στο ΟΑΚΑ, στο διάλειμμα του αγώνα Παναθηναϊκός – Μπράγκα, μπροστά στα μάτια δεκάδων θεατών. Ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης, συνοδευόμενος από δύο μπράβους, πλησίασε τον Γιώργο Παπαχρήστο την στιγμή που συνομιλούσε με συνάδελφό του δημοσιογράφο, και του επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά.

Ο Γιώργος Παπαχρήστος μίλησε το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega. «Έχω ένα θλαστικό τραύμα στο ύψος της μύτης και ένα μικρό χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Δεν έχω ζήσει ξανά τέτοιο περιστατικό στα τόσα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, συνοδευόμενο από ακραίες απειλές για την ζωή μου. Ήταν απίστευτο και σοκαριστικό. Ανεξάρτητα από τα δύο αυτά χτυπήματα που δέχθηκα, το πιο σοβαρό είναι το πώς έγινε αυτό το πράγμα.

Στο ημίχρονο του αγώνα πήγα στο κυλικείο. Στην αίθουσα των VIP υπάρχει ένα κυλικείο στο πίσω μέρος του οποίου πηγαίνουν γνωστοί άνθρωποι. Κατευθυνόμενος προς τα εκεί έπεσα πάνω στον συνάδελφό μας τον Θανάση Τσεκούρα και πιάσαμε κουβέντα για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί που συζητούσαμε σε ένα εύθυμο κλίμα ξαφνικά έρχεται καταπάνω μου αυτός ο άνθρωπος και με χτυπάει στο πρόσωπο με τέτοια ένταση και δύναμη που στην αρχή δεν κατάλαβα τι μου συνέβη. Κατάλαβα τι είχε γίνει όταν άρχισε τις απειλές ότι θα με σκοτώσει και κάλεσε έναν από τους δύο μπράβους που τον ακολουθούσε να με πυροβολήσει», εξομολογήθηκε ο Γιώργος Παπαχρήστος και συνέχισε:

«Μάτωσε το πρόσωπο μου και καθώς πήγαινα προς το μπάνιο, ενώ αυτός συνέχιζε ένα χυδαίο υβρεολόγιο κατά της οικογένειας μου, με ξαναχτύπησε πάλι πίσω ύπουλα. Δύο μπράβοι που είχε τον συγκράτησαν, όπως και ο Θανάσης Τσεκούρας μπήκε στην μέση» ενώ αποκάλυψε ότι ο εφοπλιστής έλεγε στον μπράβο του κατά του ίδιου: «Τράβα το πιστόλι ρε, πυροβόλησέ τον, σκότωσέ τον».

«Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί έγινε αυτό. Έχω γράψει για αυτόν ό,τι έχει γράψει και ο υπόλοιπος ελληνικό Τύπος. Στα ”Νέα” έχω γράψει για τα ρωσικά λεφτά που στήθηκε το δίκτυο του «Ελλάς Net», χρήματα που είναι Ρώσου ολιγάρχη κι έχει παρέμβει η αμερικανική δικαιοσύνη και έχει συλλάβει έναν συνεργάτη του», σημείωσε ο Γιώργος Παπαχρήστος.