Γιώργος Λιάγκας για τη δήλωση του ιερέα για τις αμβλώσεις: «Μπορεί να έχει Αλτσχάιμερ»

Γιώργος Λιάγκας

"Μπορεί να πάσχει από κάτι και δεν μπορούμε να τον κρίνουμε. Γιατί πραγματικά μπορεί να έχει μια ψυχιατρική νόσο", λέει ο Γιώργος Λιάγκας.

Την αδιανόητη δήλωση που έκανε ιερέας, με αφορμή την απόφαση στις ΗΠΑ για τις αμβλώσεις, έπαιξαν στο Πρωινό την Τετάρτη. Οι παρουσιαστές δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα αφτιά τους. Ο ιερέας, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:

«Ίσως είναι λιγότερο κακό αυτό που έκανε η Ρούλα από αυτό που κάνουμε εμείς με το να σκοτώσουμε ένα παιδί πριν έρθει ακόμα στη ζωή. Δεν το λέει ο Άγιος Παΐσιος αυτό; Είναι προτιμότερο λέει η γυναίκα να γεννήσει το παιδί της, να το βαπτίσει και μετά να το σκοτώσει, παρά να το σκοτώσει μέσα στην κοιλιά.

Αλλά αγαπητοί μου αδελφοί βλέπετε, επειδή μας ελέγχει η συνείδηση και νομίζουμε ότι θα την καθησυχάσουμε, βγάλαμε όλο μας το μένος σε αυτή την ταλαίπωρη.

Άλλα δεν θα ήταν μια ευκαιρία να γυρίσουμε στον εαυτό μας και να μετανοήσουμε για αυτά τα εγκλήματα που κάνουμε κάθε μέρα, όλη η κοινωνία μας, και να υποκρινόμαστε δήθεν ότι είμαστε σωστοί και ότι λυπηθήκαμε, ότι λυπόμαστε εμείς τα παιδιά ε, που η καημένη εκείνη έχει σκοτώσει, τουλάχιστον λένε οι άνθρωποι, να σταματήσουμε την υποκρισία να μετανοήσουμε».

Ο Γιώργος Λιάγκας, μετά την προβολή του βίντεο, είπε: «Επειδή είναι και μεγάλης ηλικίας άνθρωπος, μπορεί να έχει μια άνοια, ένα Αλτσχάιμερ, μπορεί να πάσχει από κάτι και δεν μπορούμε να τον κρίνουμε. Γιατί πραγματικά μπορεί να έχει μια ψυχιατρική νόσο. Γιατί αυτά τα πράγματα, κάποιος που έχει σώας τα φρένας, δεν μπορεί να τα λέει. Δεν διατυπώνονται δημόσια και μάλιστα δέχεται να τον κινηματογραφήσουν και να αναρτήσουν τα λεγόμενά του».

«Δεν έχεις κάτι να σχολιάσεις όταν το ακούς αυτό. Στεγνώνει το στόμα σου.