Γιώργος Λιάγκας: «Δεν είναι ωραίο να ακούνε οι γονείς ότι πώς θα βγει ο Γιάννης Ξανθόπουλος στην πίστα να τραγουδήσει»

Γιώργος Λιάγκας

"Αλί από το παιδί που χάθηκε και δεν φταίει σε τίποτα και αλί από τους γονείς το παιδιού που χάθηκε που αυτοί θα μείνουν πίσω να τον κλαίνε για μια ζωή".

Μια φράση που είπε ο πατέρας του Γιάννη Ξανθόπουλο στο Πρωινό, σχετικά με την ψυχολογία του γιου του μετά το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος, αποτέλεσε αφορμή για να κάνει ο Γιώργος Λιάγκας μια πολύ συγκεκριμένη τοποθέτηση.

Ο πατέρας του Γιάννη Ξανθόπουλου είπε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Πώς να είναι αφού σκοτώθηκε το παιδί, κρίμα ένα νέο παλικάρι σκοτώθηκε. Πώς να είναι η ψυχολογία του παιδιού, τώρα λέει πώς θα βγει στην πίστα να τραγουδήσει. Μπορεί; Δεν μπορεί».

Μετά την προβολή των δηλώσεων, ο Γιώργος Λιάγκας είπε τα εξής: «Κατανοώ όλου όσοι εμπλέκονται. Δεν θέλω να κάνω οποιαδήποτε μομφή, οποιαδήποτε παρατήρηση, δεν είναι τέτοια ώρα. Εμείς το ζούμε έξω δημοσιογραφικά, εκείνη το ζουν μέσα. Φαντάζεστε τι γίνεται αυτή τη στιγμή και στο ένα σπίτι με τη μαυρίλα ενός θανάτου και στο άλλο σπίτι με τη μαυρίλα ενός θανάτου που βαραίνει με την εμπλοκή ενός μέλους της οικογένειας.

Θέλω να πω κάτι στον πατέρα του Γιάννη, με αγάπη επειδή τον γνωρίζω. Το παιδί το δικό σας γλίτωσε. Είναι ένα καλό παιδί, βγήκε να βοηθήσει, τώρα αν έκανε λάθος, φταίει δε φταίει δεν θα το πω εγώ, θα το πουν ειδικοί εμπειρογνώμονες. Το παιδί είναι ένα καλό παιδί, σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να σκοτώσει κάποιον.

Όμως, επειδή υπάρχουν και οι άνθρωποι που ακούνε και έχουν χάσει το δικό τους παιδί, -ταπεινά το λέω με αγάπη- δεν είναι ωραίο να ακούνε ότι πώς θα βγει το παιδί αυτή τη στιγμή να τραγουδήσει στην πίστα. Το λέω όσο πιο ταπεινά, χαμηλώνω και τη φωνή μου. Δεν είναι ωραίο να ακούγεται αυτή τη στιγμή πώς θα βγει το παιδί να τραγουδήσει στην πίστα.

Είναι δύσκολο, όμως το παιδί, ακόμα και αν δεν βγει μια βδομάδα στην πίστα να τραγουδήσει, αν δεν βγει ένα μήνα να τραγουδήσει, δεν θα πάθει τίποτα. Το παιδί αυτό θα συνεχίσει με τις άσχημες μνήμες να ζει και κάποια στιγμή θα το ξεπεράσει. Αλί από το παιδί που χάθηκε και δεν φταίει σε τίποτα και αλί από τους γονείς το παιδιού που χάθηκε που αυτοί θα μείνουν πίσω να τον κλαίνε για μια ζωή».