Γιώργος Καραϊβάζ: Συγκλονίζουν τα λόγια της γυναίκας του – «Αυτός ήταν ο Γιώργος μου»

Live News

Όσα παρουσιάστηκαν στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο...

Πέρασε ήδη μια βδομάδα από την στιγμή που δύο εκτελεστές έκοψαν το νήμα της ζωής του Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο, αδειάζοντας επάνω του το φονικό 9αρι. 10 σφαίρες, 2 χαριστικές βολές. Η πένα του Γιώργου Καραϊβάζ «σώπασε» για πάντα.

«Αυτός ήταν ο Γιώργος μου…»

Μια βδομάδα μετά, η Στάθα, η γυναίκα της ζωής του, βρήκε το κουράγιο και με τρεμάμενη φωνή, ψέλλισε για πρώτη φορά μετά τον ασύλληπτο χαμό του, λίγα λόγια για εκείνον, στην εκπομπή του Σταρ «Αλήθειες με τη Ζήνα», με την οποία ο Γιώργος Καραϊβάζ συνεργαζόταν από το 2017. Ο θρήνος που βιώνει, φαίνεται σε κάθε της ανάσα, σε κάθε συλλαβή.

«Ο Γιώργος μου… αγαπούσε τους πάντες… Προσπαθούσε να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους που γνώριζε και δεν γνώριζε… μέσα από αυτή τη δύναμη που του έδωσε η καριέρα του… είχαμε σαν στόχο ζωής, όπου μπορούμε να βοηθήσουμε κι εκείνος κι εγώ… Μάλιστα, πάρα πολλές φορές, τον έπαιρνα τηλέφωνο και μου έλεγε «ωχ, πάλι ρε νανάκι μου -ξέρετε όλοι ότι αυτό είναι το παρατσούκλι μου επειδή ήμουν κοντή σε σχέση μ’ αυτόν- τι θέλεις πάλι σήμερα;» και του έλεγα «την καλή πράξη της ημέρας δεν τη κάναμε…

»Ως σύζυγός του, ως σύντροφός του, ως φίλη του, εγώ είμαι 34 χρόνια φίλη με τον Γιώργο και 31 χρόνια ζευγάρι, πραγματικά ο Γιώργος ήταν ένας καλός, καλός άνθρωπος. Αυτός ήταν ο Γιώργος. Κι αν ζούσε, πάλι το ίδιο θα έκανε. Να είστε σίγουροι. Αυτός ήταν ο Γιώργος ο δικός μου. Ο πεισματάρης».

Η πορεία των ερευνών

Το πρωί, οι Απόστολος Λύτρας και Παναγιώτης Κάσσης, δικηγόροι της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ, πήγαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής. Η εντολή είναι να μη διαρρεύσει η παραμικρή λεπτομέρεια για τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η ελληνική αστυνομία ως προς την πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό των εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ.

Παρόλα αυτά, οι περισσότερες πληροφορίες κλείνουν προς το ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι κανένας επαγγελματίας δολοφόνος δεν προχωράει σε ένα τέτοιο χτύπημα εάν πρώτα δεν έχει μελετήσει καλά, μεταξύ άλλων, την περιοχή. Έτσι, αναλύουν εξονυχιστικά βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους, μέρες πριν από την εκτέλεση, στα οποία ίσως έχουν καταγραφεί σε ανύποπτο χρόνο οι δολοφόνοι.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι αστυνομικοί φαίνεται να έχουν ταυτοποιήσει τον άνθρωπο που απειλούσε τον δημοσιογράφο, όπως ο ίδιος είχε γράψει σε δημοσίευσή του στις 3 Ιουλίου του 2020.

Κοιτάζοντας στο σύνολο τις αναρτήσεις, η ΕΛ.ΑΣ αποκάλυψε ότι ο δημοσιογράφος είχε ήρθε σε επικοινωνία με έναν άνθρωπο το 2016 γιατί είχε πληροφορηθεί ότι ένα σύστημα ποινικών είχε στρέψει το ενδιαφέρον του, είχε φτιάξει συμβόλαιο θανάτου, κατά ενός αξιωματικού της ελληνικής αστυνομίας.

Κάνοντας τη σύνδεση, η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε ποιο ήταν το πρόσωπο που είχε το 2016 στοχοποιήσει τον αξιωματικό και τώρα τον δημοσιογράφο. Πρόκειται δηλαδή για το ίδιο πρόσωπο, που δεν είχε αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα. Ζητούμενο είναι πλέον και ερώτημα που προσπαθούν να δώσουν απάντηση οι Αρχές, αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει σχέση με τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Οι αξιωματικοί των τμημάτων της ασφάλειας έχουν συγκεντρώσει πληθώρα στοιχείων, τα οποία, σύμφωνα με πηγές, τους έχουν οδηγήσει σε συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων αλλά και αριθμό υπόπτων τόσο για τους φυσικούς αυτουργούς, όσο όμως και για εκείνον ο οποίος διέταξε την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου.

Πηγή βίντεο, megatv.com