Γιώργος Αλκαίος: Γιατί δεν πήρε το επώνυμο του πατέρα του;

Η αλήθεια για τη σχέση του με τον Γιάννη Βασιλείου. Η κρίση στη σχέση τους...

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Λοιπόν» και στη Ρενέ Σαραντινού ο Γιάννης Βασιλείου αποκαλύπτει πως επήλθε ρήξη στη σχέση τους και γιατί ο γιος του άλλαξε το επίθετο του σε Αλκαίος…

Γιατί ονομάστηκε Αλκαίος και δεν πήρε το επώνυμο σου;

Ο Γιώργος μου είπε: «Έχω ένα τραγουδάκι, δεν είναι τίποτα». Ήμουν στην Γερμανία για συναυλίες και ξαφνικά ακούω στα ελληνικά ραδιόφωνα εκεί το «Τι,τι» και είπαν ότι το τραγουδάει ο Γιώργος Αλκαίος, δεν ήξερα τίποτα. Έρχομαι στην Ελλάδα μετά από μία εβδομάδα και με ρωτάει αν έχω ακούσει αυτό το τραγούδι και του είπα «Τι είναι το «Τι, τι», μου απάντησε ότι αυτός το τραγουδούσε. Έπαθα σοκ! «Τι λες ρε; Και πως σε λένε;¬ μου είπε: «Για να μην πούνε ότι με βοηθάς, άλλαξα το όνομα μου». «Άλλαξες το όνομα σου; Το Βασιλείου τι είναι; Θες να φας κανένα μπουκέτο; Φύγε». Είχε μία γκομενίτσα, τη Μαρία, ήταν ζωγράφος και ήξερε έναν ζωγράφο που ονομαζόταν Αλκαίος. Έλεγε στον Γιώργο: «Γιώργο, αφού με αγαπάς, αφού θα αλλάξεις το όνομα σου, να βάλεις Αλκαίος». Έτσι έγινε.

Πέρασε κρίση η σχέση σας;
Ναι. Ο Γιώργος είναι πιο καλός ηθοποιός από τραγουδιστής. Στα πρώτα βήματα του ήταν στην Επίδαυρο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, όταν έπαιζε τη «Λυσιστράτη». Έκανε μια πρόζα τη ζωή του Έλβις Πρίσλεϊ. Ανατρίχιασα, κόντευα να κλάψω. Νόμιζα ότι έβλεπα τον Έλβις. Έλεγα: «Τι ταλέντο!!» και βγήκε τραγουδιστής. Ήταν και καλός χορευτής, χόρευε break dance. Πάνε αυτά τώρα, οι καλές μέρες φύγανε. Τώρα γράφει μουσική για τον Γιώργο Κιμούλη, για την καινούρια του ταινία που θα πάει στις Κάννες και για τη Σουηδία κάνει κάποια πράγματα.

Η σχέση σας πέρασε από πολλά «κύματα»;
Ο Γιώργος έφυγε από το σπίτι σε ηλικία 18 χρονών. Μέχρι εκείνη την ηλικία ήταν υπό τον έλεγχο μου, αλλά μόνο για το καλό του. Είχα δει τη νύχτα, τα μεροκάματα τους αίματος, τα αίσχη και δεν ήθελα να μπει. Δεν έχω πιει και δεν έχω καπνίσει ποτέ. Αν πιώ μια μπύρα, θα κοιμηθώ.