Γιώργος Αυτιάς: «Νούμερα δεν κάνεις με τον καβγά»

Γιώργος Αυτιάς

"Αν μπεις στο τηλεοπτικό τερέν με έπαρση, καταστράφηκες", τονίζει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ λίγο πριν την πρεμιέρα της εκπομπής του.

Πρεμιέρα κάνει το Σάββατο 19/8 στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Αυτιάς. Ο έμπειρος δημοσιογράφος θα λέει «Καλημέρα» για ακόμη μία τηλεοπτική σεζόν από τις 05:30, ανοίγοντας πρώτος την κούρσα των εκπομπών για τη φετινή χρονιά.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σεζόν, ο Γιώργος Αυτιάς παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Τηλεθεατής, όπου αναφέρεται στον ανταγωνισμό, κάνοντας τον απολογισμό του.

«Για 20 έτη η ελληνική κοινωνία μάς φέρνει στην πρώτη θέση! Έτσι και φέτος κάναμε 20% στο σύνολο και 14% στο απόλυτα νεανικό 18-25! Διπλό χρυσό για τον ΣΚΑΪ. Γι’ αυτό ευχαριστώ την κοινωνία. Αυτό το ρεκόρ ανήκει στην κοινωνία από την οποία προέρχομαι. Είναι τιμή, σεβασμός και υποχρέωση να συνεχίσω δίπλα της. Μάς εμπιστεύτηκε και είμαι ευγνώμων», δηλώνει ο Γιώργος Αυτιάς.

Μετά από τόσα χρόνια επιτυχημένης τηλεοπτικής πορείας, έχετε άγχος πριν ξεκινήσει η εκπομπή;

Αγωνία ναι! Γιατί το κοντέρ έχει μηδενίσει. Αν μπεις στο τηλεοπτικό τερέν με έπαρση, καταστράφηκες! Η κοινωνία μάς θέλει δίπλα και κοντά! Αυτό κάνουμε, αυτό υπηρετούμε.

Τα νούμερα τηλεθέασης επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες στην τηλεόραση;

Η τηλεθέαση είναι ο καθημερινός έλεγχος για το κανάλι. Όποιος λέει ότι δεν βλέπει νούμερα τηλεθέασης, λέει ψέματα! Νούμερα στην τηλεόραση δεν κάνεις με καβγά αλλά με πληροφορία και είδηση. Σε αυτό στηριχθήκαμε χρόνια τώρα.

Είναι πολύ σημαντικό να ακούς: το είπε ο Γιώργος Αυτιάς στον ΣΚΑΪ και έτσι είναι! Αυτό είναι ευθύνη έναντι της κοινωνίας. Έχω διαφωνήσει με δεκάδες υπουργούς και δικαιώθηκα! Γιατί είχα δίπλα μου την κοινωνία.