Γιατί ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε αγωγή 900.000 ευρώ, στην Άννα Παναγιωταρέα ;

Δείτε τι έγραψε η Άννα Παναγιωταρέα και...ενόχλησε τον Ηλία Κασιδιάρη

Η Άννα Παναγιωταρέα, ανέβασε πριν λίγο στη σελίδα της στο facebook, άρθρο της, που δημοσιεύτηκε στον Ελεύθερο Τύπο με τίτλο «Ο φόβος για το χρώμα του δέρματος».

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, υπέβαλε αγωγή και ζητά τόσο από την ίδια όσο και από την εφημερίδα, συνολικά 900.000 ευρώ!

Καλημέρα.
Δημοσιεύω σήμερα το άρθρο που έγραψα στις 12 Σεπτεμβρίου με τίτλο » ο φόβος για το χρώμα του δέρματος» για το οποίο ο κ. Κασιδιάρης-της Χρυσης Αυγής- μου υπέβαλε αγωγή και ζητά από τον Ελεύθερο Τύπο και μένα 900.000 ευρώ!

Μία επιστολή πού πήρα, μετά το άρθρο της Δευτέρας -με θέμα τη «νύχτα των κρυστάλλων» στη Ραφήνα -με έκανε να συνειδητοποιήσω τον φόβο πού άρχισε να απλώνεται πάνω από την κοινωνία- από την βίαιη δράση στελεχών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής. « Είμαι μητέρα ενός αγοριού έντεκα ετών, μου γράφει, το οποίο έχω υιοθετήσει-μετά από τρομερή διαδικασία και πολύχρονη υπομονή- με καταγωγή Ρομά.

Το παιδί μου είναι εξαιρετικά φιλότιμο και έξυπνο και δημιουργικό αλλά έχει σκούρο δέρμα. Μένουμε σε μια περιοχή, στα Πατήσια, που οι χρυσαυγίτες περιπολούν, σε τριάδες, τα απογεύματα. Με καταλαμβάνει τρόμος τι μπορεί να συμβεί στον μικρό μου, βλέποντας τον ότι είναι έγχρωμος. Τι λέτε να κάνω; Να μένει κλεισμένος στο σπίτι…»

Αυτή η επιστολή φωτίζει εξαιρετικά μια ακόμη διάσταση στον τρόπο που η Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται ενώπιον των Πολιτών: Ως κίνημα ρατσιστικό, ως «τιμωρός» ακόμη και ενδεκάχρονων ελληνοπαίδων, που έχουν σκούρο δέρμα. Όμως δεν μπορώ να σκεφτώ την Αστυνομία να στέκεται πίσω από κάθε Πολίτη, που μπορεί να «προκαλέσει» τα αντανακλαστικά ανθρώπων, που ομνύουν «στην καθαρότητα της φυλής», που θεωρούν ότι ήταν «ατυχία ότι ο Χίτλερ δεν πρόλαβε να εκτελέσει το πρόγραμμα κάθαρσης των Εβραίων» και που δεν σέβονται τους νόμους και τους κανόνες με τους οποίους λειτουργεί η Ελληνική Δημοκρατία.

Όποιος άκουσε τον παραλογισμό του εκπρόσωπου της Χρυσής Αυγής, ωρυόμενος κατά του έντιμου και ικανού Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια – τον είπε «εκπρόσωπο εβραϊκών συμφερόντων ως δικηγόρο των Ρότσιλντ»- καταλαβαίνει ότι διακατέχεται από ψυχοπάθεια η οποία εκτρέφεται από άρρωστη μήτρα που δεν έχει σχέση με την ελληνική παιδεία, τις ελληνικές παραδόσεις, το χριστιανικό ήθος. Είναι «καταγγελίες» με τις οποίες στάλθηκαν στα κρεματόρια χιλιάδες αθώοι…

Ημουν από εκείνους που ήλπιζαν ότι η εκλογή της Χρυσής Αυγής στη Βουλή θα επιδρούσε κατευναστικά στο «θηρίο» το οποίο εκτρέφει ο φασισμός σε άτομα που πιστεύουν ότι είναι « απόλυτα σκεύη εκλογής για να επιβάλλουν την καθαρότητα απαλλάσσοντας τον κόσμο από λογής παράσιτα». Μετά από τις χθεσινές δηλώσεις του νεαρού βλαστού της Χρυσής Αυγής, αντιλαμβάνομαι ότι η Δημοκρατία δεν λειτουργεί θεραπευτικά στις ακραίες πολιτικές εκφάνσεις. Αντίθετα, τις παροξύνει και τις καθιστά μολυσματικές για εκείνους που πιστεύουν ότι η άσκηση βίας και τρόμου είναι απόδειξη δύναμης και πατριωτισμού.

Με αυτές τις σκέψεις πρέπει ο Πολίτης να αντιληφθεί ότι αν δεν αποδοκιμάσει ενέργειες, πράξεις, δηλώσεις που οδηγούν σε «νύχτες των κρυστάλλων», τότε καθίσταται συνυπεύθυνος. Η παρουσία της Χρυσής Αυγής είναι το αποτέλεσμα συστηματικής προεργασίας μιας εικοσαετίας. Όμως, τώρα, το κράτος πρέπει να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τους νόμους και ο Πολίτης υποχρεούται να υπερασπιστεί την ελευθερία «του άλλου», πριν χάσει τη δική του…

Διαβάστε ακόμα:

Κασιδιάρης για Λαζόπουλο: «Δεν είναι ειλικρινής»

Κασιδιάρης σε Βαρεμένο:«Εσύ, ένα ορφανό του Στάλιν θα αποκαλέσεις εμένα χιτλερικό»;

Ο έντονος διάλογος Στάη – Κασιδιάρη στο δελτίο της ΝΕΤ