Γιάννης Μποσταντζόγλου: «Παράτησα το «Κάτω Παρτάλι», στο οποία είχα «κλείσει με καλά λεφτά»

Ποιος ήταν ο λόγος;

Ο Γιάννης Μποσταντζόγλου σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Λοιπόν» και στη Ρενέ Σαραντινού μίλησε για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει τα τελευταία χρόνια και το ασύλληπτο ποσό που χρωστά, ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η μυθοπλασία στην Ελλάδα. Ο ίδιος αυτή την περίοδο συμμετέχει σε σίριαλ στην Κύπρο, ενώ σχολιάζοντας τα λεφτά που χρωστούν τα κανάλια στους ηθοποιούς, αποκάλυψε και ποιος τηλεοπτικός ρόλος από το «Κάτω Παρτάλι» του είχε προταθεί και αρνήθηκε για το θέατρο.

Στην Κύπρο τι κάνεις;
Συμμετέχω σ’ ένα σίριαλ μαζί με τη Μαριάννα Πολυχρονίδη, τη Μαρία Φιλίππου, τα υπόλοιπα παιδιά είναι Κυπριοτόπουλα. Είναι και δύο σπουδαίοι ηθοποιοί από την Κύπρο, η κ. Κακουράτου και ο κ. Ηρακλής. Το σίριαλ βγήκε πρώτο στην Κύπρο, 51% τηλεθέαση, και θα έχουμε δουλειά και του χρόνου. Μια χαρά είναι, την έχω «βρει» εκεί. Τα λεφτά είναι πετσοκομμένα, αλλά είναι τα πενταπλάσια από αυτά που θα έπαιρνα εδώ. Πάω 2 -3 μέρες κι έχω τις υπόλοιπες ελεύθερες να κάνω τα χόμπι μου, να ηρεμώ, να ξεκουράζομαι. Το συνεργείο είναι εξαιρετικό. Εδώ δε μου έχει τύχει τέτοιο συνεργείο. Γιατί να δουλεύω εδώ και να υποφέρω, όταν χρωστάνε τα κανάλια λεφτά στους ηθοποιούς; Εκεί τελευταία μέρα πληρωθήκαμε. Παράτησα τη σειρά του MEGA «Κάτω Παρτάλι», στην οποία είχα «κλείσει με καλά λεφτά σε περίοδο κρίσης.

Γιατί;

Έκανα περιοδεία και είπα ότι προηγείται το θέατρο για μένα. Τα παράτησα και δεν έβγαλα μία στο θέατρο. Ήταν να πάω στο ρόλο που έκανε ο Τάσος Χαλκιάς.