Γιάννης Καλλιάνος: Ο αδελφός του βουλευτή ξεσπά στον αέρα για τον θάνατο του πατέρα τους – «Έφυγε αβοήθητος»

Γιάννης Καλλιάνος

"Οι γιατροί δεν έκαναν ό,τι όφειλαν και ό,τι έπρεπε να κάνουν για να του δώσουν το μάξιμουμ των πιθανοτήτων".

Εξαιρετικά δύσκολες στιγμές βιώνει ο Γιάννης Καλλιάνος. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγος του MEGA «έχασε» τον αγαπημένο του πατέρα σε ηλικία 79 ετών, νοσηλευόμενος με πολυοργανική ανεπάρκεια στο νοσοκομείο Αττικόν. Μάλιστα, σε βίντεό του μέσα από τα social media τις προηγούμενες ώρες, ο ίδιος ξέσπασε για τις συνθήκες νοσηλείας του εκλιπόντος.

«Καλό Παράδεισο, μπαμπά μου. Σε ευχαριστώ που έδωσες τη ζωή σου για εμάς, για τη μαμά, που μας μεγάλωσες και μας έκανες ταπεινούς ανθρώπους. Θα είσαι δίπλα μου και μέσα μου για πάντα. Στέρεψαν τα δάκρυα μου, μπαμπά μου», έγραψε μεταξύ άλλων στην πρώτη του ανάρτηση μετά τον θάνατο του πατέρα του ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ο αδελφός του Γιάννη Καλλιάνου μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου το μεσημέρι της Πέμπτης (25/4), κατηγορώντας ευθέως τους θεράποντες ιατρούς για την τραγική κατάληξη.

«Ο μπαμπάς μου έφυγε αβοήθητος με έναν καθηγητή, που μέχρι και τη μέρα που έφευγε, μάς έλεγε ότι είναι καλά και θα πάει στο σπίτι του. Ο καθηγητής που ακρωτηρίασε τη ξηρά γάγγραινα που είχε, με διαβεβαίωνε μέχρι τέλους ότι είναι καλά. Δεν καταλάβαινα αν ήταν αδαής, αν ήταν δόλιος, αν ήταν ηλίθιος… Συνάδελφος πάντως δεν ήταν», είπε αρχικά ο Χρήστος Καλλιάνος.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καλλιάνος, λίγα λεπτά μετά τον θάνατο του πατέρα του δήλωσε στην εκπομπή πως «όλα θα πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης και οι αρμόδιοι θα μπούνε στη φυλακή. Θα το κάνω για την τιμή του πατέρα μου».

«Όλοι με διαβεβαίωναν ότι ο μπαμπάς πάει καλά, το πόδι πάει καλά και κλείνει η πληγή και θα πάει σπίτι. Με 40, 50 συστολική πίεση που σημαίνει προθανάτια κατάσταση, δεν υπήρχε ουσιαστικά ιατρική παρακολούθηση στον πατέρα μου όπως αυτή ορίζεται από τον όρκο που δίνουμε», συμπλήρωσε ο αδελφός του Γιάννη Καλλιάνου και επίσης γιατρός στο T-live.

«Οι γιατροί δεν έκαναν ό,τι όφειλαν και ό,τι έπρεπε να κάνουν για να του δώσουν το μάξιμουμ των πιθανοτήτων που για εμένα ήταν 10 με 20%, εφόσον η μεγάλη πανεπιστημιακή κλινική έκανε διάγνωση πρώιμα την καταπληξία», σημειώνει ο Χρήστος Καλλιάνος, επισημαίνοντας μάλιστα πως «η Ελλάδα δεν είναι κράτος πρόνοιας, αλλά μία χώρα που έχουν καταλυθεί τα πάντα».