Γιάννης Καλλιάνος: Η απάντηση του μετεωρολόγου στην σκληρή ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

Γιάννης Καλλιάνος

«Ο κ. Τσακνής δεν βγάζει συνήθως ανακοινώσεις. Ποιος ήταν ο λόγος; Τα λόγια του Γιάννη Καλλιάνου;»

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος την περασμένη Κυριακή μέσα από την εκπομπή του Epsilon «Επιτέλους Σαββατοκύριακο» κατήγγειλε πως έπεσε θύμα bullyinh στην ΕΡΤ και πως «Ο σκληρός πυρήνας που είναι η ertopen κάνει κουμάντο».

Γιάννης Καλλιάνος: «Έπεσα θύμα φοβερού bullying στην ΕΡΤ! Με κυνηγούσαν στους διαδρόμους να…»

Ακολούθησε σκληρή ανακοίνωση από την ΠΟΣΠΕΡΤ με τίτλο: «Απάντηση στον ανερμάτιστο, ανεκδιήγητο πολιτευτή – τραγουδιστή».

Σε εμφάνιση του το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Φτιάξε καφέ να στα πω» ο Γιάννης Καλλιάνος εκφράζει τις απορίες του και επικεντρώνεται στα χαμηλά ποσοστά της ΕΡΤ για να στηρίξει τα λεγόμενα του:

«Καταρχάς εμένα δεν μου λένε τίποτα αυτές οι ανακοινώσεις. Βγήκε και ο κ. Τσακνής, ο πρόεδρος της ΕΡΤ και έκανε και αυτός μια ανακοίνωση ο άνθρωπος και δεν κατάλαβα για ποιο λόγο. Εγώ δεν επιτέθηκα σε συγκεκριμένους ανθρώπους, μίλησα για μια γενικευμένη κατάσταση. Εγώ τον κ. Τσακνή τον εκτιμώ και σαν καλλιτέχνη και σαν άνθρωπο. Από την άλλη δεν κατάλαβα για ποιο λόγο βγήκε και ο κ. Τσακνής να βγάλει αυτή την ανακοίνωση. Ο κ. Τσακνής δεν βγάζει συνήθως ανακοινώσεις. Ποιος ήταν ο λόγος; Τα λόγια του Γιάννη Καλλιάνου;

Εμένα αυτό που με στενοχωρεί, γιατί όποιος είδε τις δηλώσεις μου και ολόκληρη τη συνέντευξη στην κ. Γερμανού κατάλαβε ότι κρατώ μια στάση ισορροπίας. Δούλεψα στην ΕΡΤ πολλά χρόνια και την αγαπάω τη ΕΡΤ. Βλέπω ότι παραπαίει αυτή τη στιγμή. Βλέπω ότι έχει γίνει γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπω ότι εκτελούν συγκεκριμένες εντολές. Βλέπω ότι έχουν φτάσει τα ποσοστά 1,5%-2%. Βλέπω μια ΕΡΤ που είναι μαγαζί – γωνία, αλλά από την άλλη δεν πατάει το κουμπί κανείς για να τη δει. Επειδή υπηρέτησα σκληρά την ΕΡΤ, εγώ δεν υπήρξα αργόμισθος, δούλεψα πάρα πολλές ώρες, είμαι ένας άνθρωπος επιστήμονας με τα μεταπτυχιακά μου.

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανεξάρτητη, πρέπει να ισχύει στο πρόγραμμα της η δημοκρατία, η πολυφωνία, όλα αυτά τα πράγματα που θα την καταστήσουν πάλι ένα δυνατό κανάλι, γιατί αυτή τη στιγμή δεν την ανοίγει κανείς να τη δεί. Και δυστυχώς δέχονται εντολές οι άνθρωποι. Ένας σκληρός πυρήνας συνδικαλιστών 20 -30 ανθρώπων, που δεν έχω τίποτα με τα παιδιά, απλά στεναχωριέμαι που βλέπω ότι υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι να βγουν μπροστά στις κάμερες, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι αλλά κάνουν 30 νοματαίοι.

Για να βγαίνει η ΠΟΣΠΕΡΤ και να βγάζει αυτή την ανακοίνωση, που δεν έχω τίποτα με τα παιδιά, απλώς στεναχωριέμαι με την κατάντια της ΕΡΤ,  και να βγαίνει ο ο πρόεδρος ο κ. Τσακνής να βγάζει επίσης μια ίδια ανακοίνωση, άρα σημαίνει ότι αυτοί οι δύο και η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο κ. Τσακνής είναι ικανοποιημένοι με το 1,5% τηλεθέαση στα δελτία ειδήσεων και στις εκπομπές» αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος.