Γιάννης Ιωαννίδης – Λύγισε ο Παναγιώτης Φασούλας στον αποχαιρετισμό: «Είμαι πραγματικά συγκλονισμένος»

Γιάννης Ιωαννίδης

"Έχουμε πραγματικά και αγαπηθεί και μισηθεί άλλες τόσες φορές όσο ήμασταν συνεργάτες" εξομολογήθηκε ο Παναγιώτης Φασούλας.

Στη θλίψη βύθισε τον κόσμο του αθλητισμού, μα και ευρύτερα την ελληνική κοινωνία, η είδηση πως ο Γιάννης Ιωαννίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Πολλοί πρώην συμπαίκτες του αείμνηστου «ξανθού» θέλησαν, μάλιστα, να εκφράσουν ένα τρυφερό «αντίο» μέσα από τα social media.

Ο Παναγιώτης Φασούλας, όμως, επέλεξε να μοιραστεί ορισμένα λόγια καρδιάς μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου τη νύχτα της Τετάρτης. «Αφού πω τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του, την Γιούλα και την κόρη του Γιάννη γι’ αυτό που τους βρήκε, θέλω να πω ότι ο Γιάννης ήταν για εμάς τουλάχιστον εκτός από φίλος, εκτός από συνεργάτης, εκτός από κόουτς, εκτός από άνθρωπος που είχαμε συζητήσεις επί συζητήσεων και κόντρες και διαφωνίες, ήταν ένας άνθρωπος που ανήκει στη χρυσή εικοσαετία της ζωής μας. Δηλαδή έχουμε ζήσει τόσα έντονα πράγματα, είτε μαζί είτε ως αντίπαλοι, που πραγματικά είναι σαν να φεύγει ένα μέλος της οικογένειας».

«Προσωπικά είμαι πραγματικά συγκλονισμένος. Κάποια στιγμή θα γινόταν, είναι φανερό, αλλά προσπαθείς να μην το σκέφτεσαι. Πραγματικά είναι απώλεια για το ελληνικό μπάσκετ γιατί ήταν ο κορυφαίος προπονητής που έχει περάσει από το ελληνικό μπάσκετ κατά την άποψη μου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και πρώην δήμαρχος Πειραιά.

«Σαν αντίπαλο προπονητή θυμάμαι τις κόντρες, το μίσος, τους σκοτωμούς και το άγχος του. Βεβαίως όταν βρέθηκα στην ίδια ομάδα με τον Γιάννη πρέπει να πω πως ήταν ο άνθρωπος που μου έδωσε το φιλί της ζωής και πραγματικά αναστήθηκα στον Ολυμπιακό. Θεωρώ πως ήταν ένας άνθρωπος με πολύ έντονο χαρακτήρα, με πολύ έντονες στιγμές που έχουμε πραγματικά και αγαπηθεί και μισηθεί άλλες τόσες φορές όσο ήμασταν συνεργάτες. Η αλήθεια είναι όμως ότι στο τέλος της ημέρας ήταν ένας δίκαιος άνθρωπος που δεν τον ενδιέφερε τίποτα άλλο εκτός από το όραμα της νίκης της ομάδας όπου βρισκόταν» συμπλήρωσε, ακόμα, ο Παναγιώτης Φασούλας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.