Γιάννης Γκελντής: «Ο μπαμπάς μου μαγείρευε στα ανάκτορα»

Δείτε τι φωτογραφίες και διαβάστε για την σχέση του Γιάννη Γκελτνή με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Για τον πατέρα του, την σχέση του με το Τατόι αλλά και όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στην ζωή του και στο Top Chef μίλησε ο Γιάννης Γκελντής στο περιοδικό «People».

Του έκλεψαν το αυτοκίνητο, του έπεσε μία κάμερα στο κεφάλι ενώ έφυγε, χαμένος, και από το Top Chef είναι κάποια από αυτά που έζησε ο Γιάννης Γκελντής τις τελευταίες ημέρες.

– Γιατί ασχολήθηκες με την μαγειρική;
– Επηρεάστηκα από τον πατέρα μου, που ήταν ο μάγειρας του βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι. Άφησε το εστιατόριο του στη Γερμανία και ήρθε στην Ελλάδα. Εγώ είχα περάσει στην Ιατρική, αλλά την παράτησα. Ήθελα να ακολουθήσω τα χνάρια του πατέρα μου, Κώστα.

– Τι αναμνήσεις έχεις από τον πατέρα σου και τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο;
– Ποτέ δεν γεύτηκα τα φαγητά του παλατιού, αλλά κάποιες γεύσεις που έφτιαχνε ο πατέρας μου εκεί τις δοκίμαζε και στο σπίτι μας. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την κρέμα βελουτέ από αγκινάρες και μπάμιες! Ακόμη και σήμερα, όταν τη φτιάχνω, θυμάμαι τον μπαμπά μου.

– Πως γνωρίστηκες με τον Κωνσταντίνο;
– Είχε έρθει, πριν από αρκετό καιρό στους Ορίζοντες Λυκαβηττού, κατέβηκε στην κουζίνα όπου μαγείρευα και μου είπε: «Είσαι άξιος συνεχιστής του πατέρα σου. Συγχαρητήρια!». Όπως επίσης θερμά συγχαρητήρια για τη μαγειρική μου, μου έδωσε και ο George Bush.