Γιάννης Χόντος: Έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής των Hondos Center

Γιάννης Χόντος

Η τελευταία του επιθυμία ήταν να θαφτεί στον τόπο του, που «λάτρευε», τα Άγραφα Ευρυτανίας, όπου έχει επιδείξει μεγάλο κοινωνικό έργο.

Ο Γιάννης Χόντος ήταν ο μικρότερος από τα πέντε αδέλφια της οικογένειας Χόντου. Μέχρι και ένα μήνα προτού χάσει τη μάχη με την επάρατη νόσο, σε ηλικία 67 χρόνων, συμμετείχε ενεργά ως μέλος, στα διοικητικά συμβούλια της εταιρείας Hondos Center.

Τα αδέλφια του τον χαρακτηρίζουν «ήρεμη δύναμη», καθώς αν και μέλος στο δ.σ. της εταιρείας Χόντος, ήταν πάντα πράος, πλην όμως αποφασιστικός.  Παρά τον καρκίνο που του διέγνωσαν πριν από δύο χρόνια, ο ίδιος ήταν «αγωνιστής», όπως δηλώνει στο newsit.gr ο αδερφός του και πρόεδρος της εταιρείας Νίκος Χόντος.

Ασχολούνταν ως επί το πλείστον με τα νέα προϊόντα Ελλήνων αντιπροσώπων και την τοποθέτησή τους στα ράφια των καταστημάτων, ενώ ο Γιάννης Χόντος είναι αυτός που είχε αποσπάσει τα «εύσημα» για τα υπέροχα καταστήματα της αλυσίδας σε Περιστέρι, Νέα Σμύρνη και Νέα Ερυθραία, στα οποία πρωταγωνιστικό ρόλο για την λειτουργία τους, εξακολουθούν να έχουν ο γιος του και οι δύο του κόρες.

Η αγάπη του για τα Άγραφα

Όλα τα αδέλφια Χόντου αγαπάνε τον τόπο τους, τα Άγραφα Ευρυτανίας, έχοντας μάλιστα συνειδητή επιλογή να δίνουν προτεραιότητα σε προσλήψεις ατόμων με καταγωγή από τα μέρη τους, όμως ο Γιάννης, είναι αυτός που ίσως να έχει αφήσει περισσότερο από όλους, τη «βούλα» του στα Άγραφα.  Εκεί, διαθέτει σπίτια και περιβόλια, ενώ υπάρχει και ένα οστεοφυλάκιο, που δώρισε με δική του πρωτοβουλία.  Η συμβολή του στην τοπική κοινωνία δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά, καθώς για το κοινωνικό έργο του ίδιου και της οικογένειας Χόντου, όλοι οι συντοπίτες τους μιλούν με θαυμασμό.

Η επιτυχία του σήματος Hοndos

Σήμερα, το δίκτυο των καταστημάτων Hondos, μαζί με τα franchise, ξεπερνά τα 70 καταστήματα, έχοντας στο τιμόνι της επιχείρησης τον Νίκο Χόντο από τη θέση του προέδρου.   Μαζί με τα αδέλφια του Νίκο, Γιώργο, Κώστα και Αργύρη, ο Γιάννης Χόντος ξεκίνησε από το χωριό σε νεαρή ηλικία καταφέρνοντας όλοι μαζί να γράψουν ιστορία στο χώρο των καλλυντικών και της λιανικής και να περάσουν στο υποσυνείδητο των Ελλήνων καταναλωτών το σλόγκαν, «του κόσμου τα καλλυντικά, πάντα πιο φθηνά!».

Ξεκίνησαν ως πλασιέ σαπουνιών, αρωμάτων και φθηνών καλλυντικών, που αρχικά διέθεταν σε υπαλλήλους της Τράπεζας Ελλάδος και σε αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών.   Γρήγορα αντιλήφθηκαν ότι το εμπόριο στην μεταπολεμική Ελλάδα, έχει μέλλον κι έτσι λειτούργησαν το πρώτο τους κατάστημα, στην οδό Ομήρου το 1967.

Από κει και πέρα η ανάπτυξη ήταν ραγδαία. Τα αδέλφια κατάφεραν όλα μαζί να γιγαντώσουν την εταιρεία τους, όμως η οικογενειακή συμμαχία έμελλε να «σπάσει» την αλυσίδα των πέντε, όταν ο ένας εκ των αδερφών, ο Γιώργος Χόντος άνοιξε τα Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα, (συμπεριλαμβανομένου και του πολυτελούς πολυκαταστήματος της οδού Πατησίων) που στη συνέχεια χρεώθηκαν οικονομικά, ωθώντας έτσι τα υπόλοιπα αδέρφια να τον αποκηρύξουν επαγγελματικά. Τα τέσσερα αδέρφια,  λεσπευδαν τότε να ανακοινώσουν ότι η Hondos Center δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα χρεωκοπημένα καταστήματα και ότι η εταιρεία είναι εύρωστη. Η οικογενειακή «διαμάχη» σήμερα, θεωρείται λήξασα.

Με μια ανακοίνωση τα Hondos Center αποχαιρετούν τον Γιάννη Χόντο

Πηγή: newsit.gr